انواع پمپ آب کشاورزی و کاربرد هر یک از آنها

انواع پمپ آب کشاورزی

با پیشرفت فناوری و تکنولوژی صنعت کشاورزی نیز رونق فراوانی یافتـه است. امروزه کشاورزان دیگر مانند قدیم به‌صورت دستی کار نمی‌کنند؛ بلکه به کمک انواع ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی در زمان و انرژی خود صرفه‌جویی می‌نمایند. یکی از این ابزارهای کاربردی کشاورزی پمپ آب کشاورزی است که برای انتقال آب به مزارع و باغات به کار می‌رود. برای آشنایی بیشتـر با انواع پمپ آب کشاورزی تا انتهای این مقاله از ابزار هیوندای با ما همراه باشید.

پمپ آب کشاورزی چیست؟

پمپ آب کشاورزی یک اهرم فشار است که آب را از چاه‌ها به مزارع و باغات انتقال می‌دهد و فرایند آبیاری را تسهیل می‌کند. از آن‌جاییکه سیالات عبوری از موتور پمپ آب کشاورزی ریزجامداتی دارند که به مرور می‌توانند به دستگاه آسیب برسانند؛ از این رو باید دستگاهی را خریداری نمایید که کیفیت و دوام بالایی داشتـه باشد و در شرایط سخت عملکرد خود را از دست ندهند.

مقاله پیشنهادی: راهنمای نصب پمپ آب برای افراد مبتدی تا پیشرفته

کاربرد پمپ آب کشاورزی

آب حیاتی‌ترین ماده در صنعت کشاورزی به حساب می‌آید. این ماده حیاتی در تمامی فصول و شرایط جوی متغیر در دسترس نیست؛ بنابراین کشاورزان باید از پمپ‌های کشاورزی استفاده نمایند. به کمک این دستگاه می‌توان آب را از منابعی مانند سدها، رودخانه‌ها و سایر منابع آب گرفت و به کمک لوله‌های آب آن را به زمین‌های زراعی و کشاورزی و یا مخازن از پیش معین شده انتقال داد.

از سایر کاربردهای پمپ‌های کشاورزی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده در معادن، زمین‌های کشاورزی و باغات و گلخانه‌ها
  • استفاده در برخی از مناطق مسکونی
  • استفاده در ایستگاه‌های آتش‌نشانی
  • استفاده در صنایع لوازم خانگی و پتروشیمی و صنایع تولید دستگاه‌های هیدرولیک

کاربرد پمپ آب

انواع پمپ آب کشاورزی

پمپ‌های کشاورزی را می‌توان برای انواع آبیاری‌های بارانی و قطره‌ای استفاده کرد؛ از این پمپ‌های آب کشاورزی با توجه به ارتفاع مکش، نوع سیستم آبیاری، سایز دهانه ورودی و خروجی، میزان آب‌دهی و عوامل دیگر در انواع مختلفی تولید می‌شوند. رایج‌ترین پمپ‌های آب کشاورزی عبارتند از: پمپ‌های شناور، پمپ‌های طبقاتی افقی و عمودی، بوستر پمپ، پمپ کفکش، پمپ جتی، پمپ پیستونی سمپاش که در زیر به شرح هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

پمپ‌های شناور

این نوع پمپ‌ها برای هر دو نوع آبیاری بارانی و قطره‌ای به کار می‌روند با این تفاوت که هدر‌رفت آب در آبیاری قطره‌ای پایین‌تر است؛ از این رو استفاده از این پمپ‌ها برای آبیاری قطره‌ای مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند. این نوع پمپ‌ها برای استخراج آب از چاه‌های باریک و عمیق مناسب‌ترین گزینه هستند؛ چرا که به علت داشتـن پروانه‌های زیاد، ارتفاع (هد) زیادی ایجاد می‌کنند. قیمت این پمپ‌ها گران‌تر و طول عمرشان نیز بالاتـر است.

پمپ‌های طبقاتی افقی و عمودی

پمپ‌های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز افقی و عمودی که متداول‌ترین نوع پمپ‌های آبیاری به حساب می‌آیند معمولا برای پمپاژ آب‌هایی به کار می‌روند که مقدار ذرات معلق کمتری داشتـه باشند. این پمپ‌ها مکمل فشار آب هستند و ارتفاع و میزان آبد‌هی را تا حدود زیادی افزایش می‌دهند. پمپ‌های گریز از مرکز یا سانتریفیوژ تیغه‌های پروانه‌ای چرخان دارند که با چرخش در درون آب انرژی جنبشی را به آب منتقل می‌کنند.

بوستر پمپ

بوستر پمپ‌ها میزان آبدهی (دبی) و ارتفاع (هد) بالاتری نسبت به حالت معمول دارند. این نوع پمپ‌ها به علت داشتـن پروانه‌های زیاد باعث ایجاد فشار بیشتـری می‌شوند و از این رو توزیع آب مناسب‌تری هم دارند. عمدتا این نوع پمپ‌ها برای آبیاری قطره‌ای استفاده می‌شوند.

پمپ کفکش

اگر چاه شما نیمه‌عمیق باشد و قطر دهانه زیادتـری داشتـه باشد آنگاه پمپ‌های کفکش مناسب کار شما خواهند بود. به طور کلی، این نوع پمپ‌ها برای ارتفاع‌های متوسط به کار می‌روند و برای آبیاری قطره‌ای مناسب هستند. با استفاده از این پمپ می‌توانید از هدررفت آب جلوگیری کرده و در مصرف آب صرفه‌جویی نمایید.

مقاله پیشنهادی: پمپ کف کش چیست؟ انواع، اجزا و تفاوت آن با پمپ آب

پمپ جتی

پمپ‌های جتی از نوع پمپ‌های خود‌مکش هستند که اغلب در آبیاری قطره‌ای به کار می‌روند. لازم به ذکر است که این پمپ‌ها حداکثر تا ارتفاع 8 متر آب را می‌توانند مکش کنند یعنی در چاه‌های کم‌عمق استفاده می‌شوند.

 پمپ پیستونی سمپاش

این نوع پمپ‌ها برای سمپاشی محصولات کشاورزی با کود، آفت‌کش و علف‌کش‌ها و در کل اعمال سموم زیستی و کودهای مایع به کار می‌روند. پمپ‌های پیستونی برای ایجاد فشار و حرکت مایع از پیستون استفاده می‌کنند و به کمک حرکت رفت و برگشتی فشار ایجاد می‌نمایند.

انواع پمپ‌های آب کشاورزی هیوندای

صفحه پیشنهادی: لیست پمپ آب های کشاورزی هیوندای

نکات خرید پمپ آب کشاورزی

هنگام خرید پمپ آب کشاورزی باید به نکات زیر توجه نمایید:

  1. ابتدا باید مشخص کنید که منبع آب شما چاه، رودخانه، برکه، سد، چشمه و یا چه چیزی است.
  2. پس از شناسایی منبع آب باید ارتفاع مکش یعنی عمق چاه یا فاصله پمپ آب از منبع آب مشخص شود.
  3. پس از شناسایی عمق چاه باید نوع سیستم آبیاری را مشخص نمایید. برای آبیاری قطره‌ای نیازی به فشار پمپ بالا نیست؛ اما برای آبیاری بارانی آبدهی و میزان فشار اهمیت دارد.
  4. بعد از شناسایی نوع سیستم آبیاری (بارانی یا قطره‌ای) باید از دسترسی یا عدم دسترسی به جریان برق اطمینان حاصل نمایید.
  5. یکی دیگر از نکات قابل توجه حین خرید پمپ آب کشاورزی توجه به سایز دهانه ورودی و خروجی است. هر چه قطر دهانه خروجی پمپ کمتـر باشد ارتفاع پمپاژ بالاتـر و میزان آبدهی کمتر خواهد بود؛ اما هر چه دهانه قطر خروجی بیشتـر باشد، میزان آبدهی بیشتر و ارتفاع کمتر خواهد بود.
  6. نکته قابل توجه دیگر میزان آبدهی (دبی) مورد نیاز است.
  7. و در نهایت میزان ارتفاع (هد) مورد نیاز باید مشخص شود.

حال پس از بررسی این نکات باید بدانید که مهمتـرین معیارتان برای خرید پمپ آب کشاورزی چیست. پس از نیازسنجی و بر اساس محصول و زمینتان می‌توانید از بین محصولات باکیفیت و مرغوب هیوندای بهتـرین گزینه را انتخاب و خریداری نمایید.

شرکت هیوندای این ابزار را بر اساس کارکرد و ساختار در انواع مختلفی تولید و در بازار عرضه کرده است. برای اطلاع از متنوع‌ترین پمپ‌های آب کشاورزی به سایت ابزار هیوندای مراجعه  کنید.

چکیده مطلب

همان‌طوریکه در این مقاله اشاره کردیم پمپ آب کشاورزی یکی از ضروری‌ترین و کاربردی‌ترین ابزارهای کشاورزی است که برای پمپاژ آب از منبع آب به زمین‌های زراعی یا باغات به کار می‌رود. در این مقاله به معرفی پمپ آب کشاورزی و انواع مختلف آن پرداختیم؛ سپس به نکات قابل توجه حین خرید پمپ آب کشاورزی اشاره کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان قبل از خرید با متخصصین سایت ابزار هیوندای تماس حاصل فرمایید.

 021-61010

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.