راهنمای خرید اور فرز و نکات کار با این دستگاه

راهنمای خرید اور فرز

با مطالعه  راهنمای خرید اور فرز می‌توانید بهترین انتخاب اور فرز را داشته باشید. در این مقاله از ابزار هیوندای به بررسی انواع مختلف اور فرز، نحوه کار با اور فرز و در نهایت نکات ایمنی کار با اور فرز یا فرز نجاری می‌پردازیم. با این مقاله از ابزار هیوندای همراه شوید.

اور فرز یا فرز نجاری چیست؟

اور فرز یا فرز نجاری (به انگلیسی ((Electric router یکی از ابزارهای بسیار پرکاربرد در صنعت نجاری است. عموما این ابزار برای شیارزنی و فرم‌دهی سطوح چوبی و در کل کنده‌کاری بر روی چوب در کارگاه‌های نجاری به کار می‌رود. به کمک این ابزار کاربردی می‌توان مصنوعات چوبی خلاقانه و هنری بسیار زیبایی خلق کرد.

به منظور این کار از تیغه‌های مختلفی که برای این دستگاه تدارک دیده شده‌اند استفاده می‌کنند. اور فرز یا فرز نجاری به صورت دستی و به صورت میزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه سرعت گردش بسیار بالایی دارد و معمولأ گردش محور آن در بیشتر برندها به سی هزار دور در دقیقه می‌رسد. بنابراین به کمک اور فرز می‌توان با دقت و سرعت بالایی انواع فرم‌دهی‌ها را بر روی صفحات چوبی انجام داد.

تمامی لبه‌های میزهای چوبی، پایه‌های مبلمان، کتابخانه‌های چوبی، دسته‌های چوبی مبلمان که به شکل‌های جذاب و خاص نیم‌گرد یا گرد ابزارخورده درآمده‌اند و حتی شیارهایی که وسط میز برای نصب شیشه ایجاد شده‌اند به کمک اور فرز یا فرز نجاری شکل گرفته‌اند.

کاربرد اور فرز یا فرز نجاری

این ابزار پرمصرف برای موارد زیر به کار می‌رود.

  • ابزار زدن لبه‌ صفحات چوبی و میزها،
  • ایجاد صفحات گرد و لبه‌گیری
  • انواع کنده‌کاری بر روی انواع مختلف چوب و ام‌دی‌اف و انواع پلیمرها مثل صفحه‌های پلی اتیلن
  • و همچنین برای صاف کردن لبه‌های برش خورده چوب
  • و گود کردن جای شیشه یا زه وار قاب عکس
  • و حتی برای برای فرم‌دهی انواع قرنیزها و تاج‌های چوبی
  • ترازسازی یا هم‌اندازه‌سازی چند قطعه چوبی
  • کف‌تراشی سطوح اسلب‌های چوبی
  • انواع حکاکی روی سطوح چوبی
  • و …..

کاربرد اور فرز بسیار زیاد و خلاقانه است و هر استادکار ماهر و خلاقی به کمک این ابزار کاربردی می‌تواند کارهای هنری بی‌نظیری خلق کند.

کاربرد اور فرز

راهنمای خرید انواع اور فرز یا فرز نجاری

اور فرزها بسته به نوع کار و حجم کار مورد نظر در مدل‌های مختلفی تولید و عرضه می‌شوند. معمولأ از اور فرزهای کوچک‌تر و اور فرزهای مشتی برای انجام کارهای ظریف‌تر و حجم کاری کمتر استفاده می‌کنند؛ اما برای انجام کارها و پروژه‌های سنگین‌تر از اور فرزهای بزرگ‌تر استفاده می‌کنند.

به‌طور کلی اور فرزها را بر اساس مکانیزم و نحوه کارکرد کفی، حجم و توان موتور اورفرز، و سایز کولت و کارگیر تیغ اورفرز به سه دسته تقسیم میکنند که هر یک از آنها برای کاربرد ویژه‌ای طراحی و تولید شده‌اند. به عنوان نمونه نمی‌توان برای فرم‌دهی و شیارزنی بر روی لوازم موسیقی از فرز کارگاهی استفاده کرد و برای این منظور باید از فرز مشتی استفاده کرد. همچنین برای فرم‌دهی تاج کمدها و کتابخانه‌ها و لبه میزها نمی‌توان از فرز مشتی استفاده کرد و برای این کار باید از فرز کارگاهی استفاده نمود.

نوع اول: اور فرز نجاری یا اور فرز کارگاهی

این نوع فرز که معمولأ قدرتمندترین و سنگین‌ترین نوع است دارای کولت 12 بوده و انواع تیغه‌های مختلف فرز بر روی آن نصب می‌شود. این نوع فرزها در ایجاد انواع فرم و شیارزنی محدودیتی ندارند. حتی می‌توان به کمک کولت‌های تبدیل که بوش نامیده می‌شوند کولت 12 را به کولت 8 و 6 نیز تبدیل کرد.

نوع دوم : اور فرز مشتی

این مدل فرز دستگیره ندارد و برای فرززنی بدنه دستگاه در مش یا دست قرار می‌گیرد از این رو به این نوع فرزها اور فرزهای مشتی می‌گویند. صفحه این نوع اور فرز دارای یک پوسته است که بر روی بدنه دستگاه قرار می‌گیرد و برای تنظیم ارتفاع به‌صورت کشویی جابه‌جا می‌شود و به کمک یک پیچ دو طرفه بر روی بدنه ثابت می‌شود. این نوع فرز دارای کولت 6 است و فقط پایه‌های 6 میلی‌متری برای این مورد استفاده می‌شوند. قدرت و توان فرز مشتی نسبت به فرز کارگاهی کمتر است و به همین جهت برای انجام شیارزنی و فرم‌دهی‌های ظریف از این فرز استفاده می‌کنند.

نوع سوم اور فرز

این نوع او فرز مابین اور فرز کارگاهی و فرز مشتی است . این دستگاه دارای کولت 8 میلی‌متر و 6 میلی‌متر است و به گونه‌ای طراحی شد‌ه است که هم می‌تواند به صورت مشتی و هم به صورت ثابت بر روی پایه استفاده شود.

انواع اور فرز

نحوه کار با اور فرز

برای کار با اور فرز نجاری باید مراحل زیر را طی کنید:

  • انتخاب مدل اور فرز و تیغه‌های آن
  • اتصال تیغه‌های اور فرز بر روی کولت اور فرز نجاری
  • آماده کردن دستگاه و تنظیم ارتفاع آن
  • انجام برشکاری با اور فرز

اما باید توجه داشته باشید همانند سایر وسایل برقی،باید حین کار با این دستگاه به نکات ایمنی توجه نمایید.

مقاله پیشنهادی: بهترین مینی فرز را چگونه انتخاب کنیم؟!

نکات ایمنی کار با اور فرز نجاری

  • همان‌طور که می‌دانید اور فرز دارای قدرت برندگی بسیار بالایی است؛ از این رو باید حین کار با این دستگاه باید با نهایت دقت و تمرکز کار کنید. لازم به ذکر است که استفاده از وسایل ایمنی مانند دستکش و عینک محافظ را هنگام کار با اور فرز به‌شدت پیشنهاد می‌کنیم.
  • نکته دیگری که عدم توجه به آن ممکن است صدمات جبران‌ناپذیری به بار آورد این است که حتمأ حین تعویض تیغه دستگاه خود آن را از منبع تغذیه‌اش یعنی جریان برق قطع نمایید؛ چرا که یک سهل‌انگاری کوچک می‌تواند فاجعه به بار آورد.
  • سعی کنید هنگام خرید این ابزار حتمأ لوازم ایمنی جانبی مانند دستگیره کمکی و اهرم پلاستیکی را نیز تهیه کنید.
  • توجه داشته باشید که هرگز با تیغ کند کار نکنید؛ زیرا تیغه کند و زنگ‌زده عملأ راندمان کاری دستگاه را به مرور زمان پایین می‌آورد و در نهایت به دستگاهتان آسیب می‌رساند.

سخن پایانی در مورد راهنمای خرید اور فرز

در این مقاله از ابزار هیوندای به بررسی انواع اور فرزها و کاربرد آنها و همچنین نحوه کار با آنها و در نهایت نکات ایمنی کار با آن پرداختیم. گفتیم که همانند سایر ابزارآلات برقی این ابزار نیز به رعایت نکات ایمنی نیاز دارد. برای اینکه بتوانید بدون ایجاد هیچ‌گونه مشکلی با اور فرز خود کار کنید حتمأ باید این نکات را جدی بگیرید و حتی‌الامکان آنها را رعایت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.