در دنیای امروزه کمتری کسی وجود دارد که به دریل و سوراخکاری با دریل نیازی نداشته باشد. از کوچکترین کار منزل گرفته تا حرفهایترین مشاغل به این ابزار کاربردی نیاز است؛ بنابراین آموزش سوراخکاری یکی از ضروریات مهم دنیای علم و صنعت است که باید به آن واقف بود. در این مقاله از ابزار هیوندای به آموزش سوراخکاری و آموزش دریل کاریمیپردازیم. با ما همراه شوید.
قبل از اینکه به آموزش سوراخ کاری با دریل بپردازیم، ابتدا به طور مختصر به این موضوع اشاره میکنیم که دریل چیست و چگونه کار میکند.
دریل چیست؟
بسیاری از افراد دریل را فقط وسیلهای برای سوراخکاری میدانند؛ اما باید خدمتتان عرض کنیم که این ابزار کاربرد بسیار بیشتری دارد.نکته جالب اینجاست که دریل قابلیت تبدیل به انواع پیچگوشتی، سنباده، فرز و مینی فرز، دستگاه پولیش، اره، پمپ آب و حتی پمپ گریس را دارد. برای آشنایی بیشتر با این وسیله ضروری و کاربردی تا انتهای این مقاله ما را همراهی نمایید. در ادامه به معرفی تمام نکات مربوط به آموزش سوراخکاری و دریل کاری میپردازیم.
صفحه پیشنهادی: لیست دریلهای برقی هیوندای
آموزش سوراخکاری با دریل
در این قسمت از مقاله به آموزش سوراخ کاری با دریل میپردازیم. با توجه به این نکات شما میتوانید فرایند سوراخ کاریتان را به راحتی پیش ببرید.
برای اینکه سوراخکاری بهتری داشته باشید نیاز است که به یک سری نکات توجه نمایید و آموزش ببینید. این نکتهها عبارتند از:
مشخص کردن نوع دریل خود برای سوراخکاری
همانطور که میدانید دریلهای بسیار متنوع و متفاوتی در بازار موجود هستند که کار با هر یک از آنها به مهارت متفاوتی نیاز دارد. برای مثال کار با دریل مگنت تفاوت بسیاری با دریل سرکج دارد. از این رو ابتدا باید نوع دریل خود را تشخیص دهید و سپس با مراجعه با دفترچه راهنمای محصول و کسب اطلاعات کافی برای شروع کار اقدام نمایید.
مشخص کردن سطح دریل کاری
گرچه به طور کلی فرایند سوراخکاری در تمامی سطوح مشابه است؛ اما ایجاد سوراخ بر روی سطوح مختلف سرامیکی و فلزی به عنوان مثال به مهارت متفاوت از همدیگری نیاز دارد.بنابراین برای عملکرد بهتر باید قبل از کار سطح مورد نظر خود را معین کنید.
انتخاب مته مناسب برای دریل کاری
همانطور که میدانید هر متهای برای کاربرد خاصی طراحی شده است و برای سوراخکاری بهتر باید مته مناسب کار خود را انتخاب نمایید. از این رو باید تاحدودی با انواع متهها آشنا شوید تا بدانید کدامیک برای کدام سطوح مناسبترند.
قرار دادن مته در داخل سه نظام
پس از انتخاب مته مناسب باید آن را در داخل سه نظام قرار دهید. برای این کار باید بدانید که مته را چگونه در داخل سه نظام قرار میدهند.
تعویض مته دریل سه نظام
برای انجام این کار باید سه نظام را در جهت خلاف عقرههای ساعت بچرخانید تا فکهایش باز شوند و بتوانید مته را در داخلش قرار دهید. عملیات باز و بستـه کردن فکهای سه نظام با دست انجام میشود. اما برای سفت کردن سه نظام میتوانید از آچار مخصوصش نیز استفاده کنید. پس از قرار دادن مته در داخل سه نظام و بسته شدن گیرهها یا فکهای سه نظام، دستگاه برای شروع سوراخکاری آماده است.
مقاله پیشنهادی: انواع سه نظام دریل و کاربرد هر یک از آنها
تنظیمات دریل برای شروع سوراخکاری
در این قسمت از کار به یک سری کارهای سادهای مانند موارد زیر نیاز است:
- تنظیم گیره سه نظام: سه نظام قطعهای است که مته را به دریل وصل میکند. شما باید فک سه نظام را در جهت خلاف عقربههای ساعت چرخانده و مته مورد نظر را در داخلش قرار دهید و مجددأ با چرخاندن گیره اما این بار در جهت عقربههای ساعت فک سه نظام را ببندید.
- تنظیم گشتاور دریل:در ابزارهایی که به نوعی با چرخش سروکار دارند نیروی قدرتمندی برای ایجاد این حرکت و چرخش نیاز است که آن نیرو را گشتاور مینامند. واحد اندازهگیری گشتاور نیوتن متر است.میزان گشتاور دستگاه با استفاده از اعدادی بر روی دستگاه درج میشود که نشاندهنده میزان سرعت قابل تنظیم دستگاه است. پس قبل از شروع سوراخکاری باید گشتاور دریل را با توجه به نوع کار و سطح مورد نظر خود تنظیم نمایید. معمولأ تنظیمات گشتاور دریل در قسمت پایین دریل قرار دارد که شامل دکمهای با درجهبندیهای متفاوت است. بنابراین بهراحتی به کمک این دکمه نیروی وارد شده به سطح را تنظیم نمایید.
- تنظیم کلاچ:کلاچ وظیفه کنترول گشتاور مورد نیاز دستگاههای چرخشی را بر عهده دارد. به کمک این قسمت از دریل میتوان میزان گشتاور دریل را با دقت بیشتری تنظیم کرد. برای انجام این کار کافی است فلش را چرخانده و درجه مورد نظر را انتخاب نمایید. هرچه عدد نمایانگر گشتاور بزرگتر باشد سوراخهای بزرگتری هم ایجاد خواهد شد.
- تنظیم سرعت مورد نیاز:سرعت چرخش مته به نحوه استفاده شما از دریل بستگی دارد. معمولأ سرعتهای بالا برای سوراخکاری و سرعتهای پایین هم برای باز و بستـه کردن انواع پیچها مناسب هستند.
نکته:اگر اولین بار است که کار با دریل را تجربه میکنید پیشنهاد میکنیم با سرعتهای پایینتر این کار را شروع نمایید تا از خطرات احتمالی جلوگیری کنید.
آمادهسازی سطح کار برای سوراخکاری با دریل
اکنون که تنظیمات دریل شما آماده است حال نوبت به آن رسیده است که سطح مورد نظر خود را برای دریل کاری آماده نمایید. برای این کار باید توجه کنید که جنس سطح کارتان چیست و آیا مته مناسبی را برای آن جنس انتخاب کردهاید یا خیر.
استفاده از گیره
گاهی استفاده از گیره فرایند سوراخکاری را برایتان راحتتر میکند؛ اما به کار بردن گیره در هر جایی امکانپذیر نیست. مثلأ اگر شما بخواهید روی دیوار سوراخکاری نمایید تقریبأ استفاده از گیره غیرممکن است. استفاده از گیره هنگام کار با اتصال قطعات کوچک به ویژه قطعات کوچک چوبی بسیار کاربردی است و کارایی بالاتری دارد؛ چرا که به شما این امکان را میدهد تا به کمک هر دو دست خود دریل را نگه داشته و با دقت و کنترل بیشتری کار خود را انجام دهید.
مشخص کردن جای سوراخ
اکنون نوبت به آن رسیده که جای سوراخ را روی سطح مورد نظر علامت بزنید. برای انجام این کار میتوانید از یک میخ کمک بگیرید و با ایجاد کمی فرورفتگی در قسمت مورد نظر، به خصوص در مورد سطوح صیقلی که امکان لیز خوردن مته وجود دارد، محل قرارگیری مته را مشخص کنید.
تعیین عمق سوراخ
برای مشخص کردن عمق سوراخ دستهای وجود دارد که آن را بر روی دریل نصب میکنند. این دسته خط کش کوچکی دارد که عمقسنج دریل نیز نامیده میشود. در صورت نداشتن این قطعه میتوانید یک نوار چسب کاغذی روی مته بچسبانید که راهنمای طول و عمق سوراختان باشد.
و در نهایت پس از اتمام سوراخ کاری از دکمه معکوس برای خارج کردن مته استفاده کنید.
خلاصهای از راهنمای سوراخ کاری با دریل
دریل یک ابزار بسیار کاربردی است که امروزه هم در منزل و هم در مشاغل و حرفههای گوناگون به کار میرود. با آموزش سوراخکاری با دریل، شما میتوانید بدون هیچگونه مشکلی این کار را به طور صحیحی انجام دهید. برای آشنایی و کسب اطلاعات جهت تهیه انواع دریلها به فروشگاه ابزار هیوندای تماس حاصل نمایید.
021-61010