سرویس کولر آبی نیاز به چه ابزارهایی دارد؟

سرویس کولر آبی

با نزدیک شدن به فصل گرما، بسیاری از مردم به علت گرانیِ کولرهای گازی هنوز هم از کولرهای آبی استفاده می‌کنند. این کولرها قیمت مناسب‌تری دارند و مقرون به صرفه‌تر می‌باشند. در این مقاله از ابزار هیوندای به نحوه سرویس کولر آبی و ابزارهای مورد نیاز برای سرویس‌کاری آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

نحوه سرویس کولر آبی

همانطور که مطمئنا همه شما در جریان هستید، سرویس کولر آبی بر عملکرد و میزان مصرف برق آن تاثیر به سزایی دارد. بنابراین هر ساله قبل از شروع فصل تابستان باید کولرهای آبی خود را سرویس نمایید تا پس از چندین ماه عدم استفاده بتوانید آن را راه‌اندازی نمایید.

 انجام این کار یا باید به یک فرد متخصص و سرویس‌کار کولر سپرده شود و یا اگر خود قصد انجام آن را داشتـه باشید به مهارت‌های ابتدایی سرویس کولر آشنایی داشتـه باشید. در هر دو صورت مطالعه این مقاله خالی از لطف نیست و در جریان این کار راهنمای خوبی برای شما خواهد بود.

مرحله اول: تهیه ابزارهای مورد نیاز برای سرویس کولر آبی

مرحله اول سرویس‌کاری کولر تهیه ابزارهای ضروری و مورد نیاز برای انجام آن کار است. البته بعضی از ابزارها برای شروع فرایند سرویس‌کاری ضروری می‌باشند مثل فازمتر و پیچ‌گوشتی و نردبان و چهارپایه پلاستیکی (در صورت نصب کولر آبی در ارتفاع بالاتر)، پوشال، جرم‌گیر، روغن موتور و… برخی از ابزارها هم پس از باز کردن کولر و تشخیص عیوب و خرابی یا پوسیدگی مورد نیاز خواهند بود که در ادامه مقاله به آنها خواهیم پرداخت.

ابزارهایی که برای سرویس کولر آبی نیاز داریم

مقاله پیشنهادی: بهترین ابزار دستی را از کدام برند خریداری کنیم؟

مرحله دوم: قطع جریان برق

این مرحله از سرویس‌کاری اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که محیطِ دائما مرطوبِ داخل و خارج کولر و بدنه فلزی آن احتمال برق‌گرفتگی را به دنبال دارد. برای انجام این کار می‌توانید از یک فازمتر کمک بگیرید و پس از قطعی جریان برق و خاموش کردن کلیدهای پمپ و موتور کولر، فازمتر را به بدنه کولر بچسبانید و از نبود برق اطمینان حاصل نمایید.

مرحله سوم: تعویض پوشال‌های کولر آبی

پوشال‌های کولر آبی بخش مهمی از کولر را تشکیل می‌دهند که معمولا از چوب درختان سپیدار، تیره بید و یا صنوبر ساختـه می‌شوند؛ این چوب‌ها به علت نفوذپذیری بالایی که دارند آب زیادی را جذب می‌کنند و در نتیجه هوا را خنک‌تر می‌سازند.

پوشال‌ها به علت رطوبتی که دارند محیط مناسبی برای رشد انواع باکتری‌ها و قارچ‌ها می‌باشند که در طول فصل زمستان در بین تار و پود پوشال‌ها نمو پیدا کرده‌اند. وقتی مجددا در فصل تابستان کولر را راه‌اندازی می‌کنند روی پوشال‌ها آب جاری می‌شود و این باکتری‌ها و قارچ‌ها مجددا فعال می‌شوند و با هوایی نامطبوع و بدبو وارد خانه می‌شوند. این باکتری‌ها و قارچ‌ها برای افرادی که بیماری‌های تنفسی دارند بسیار مضرند و باید حتی الامکان هر سال یا حداکثر هر دو سال یکبار تعویض شوند.

نحوه تعویض پوشال

برای تعویض پوشال‌ها باید ابتدا درب‌های کولر را باز کنید سپس میله‌های فلزی نگهدارنده پوشال‌ها را به کمک پیچ‌گوشتی خارج نمایید. پس از شستشوی درب‌های کولر و تمیز کردن کانال‌های عبور آب به کمک یک جسم فلزی مثل سیخ یا پیچ‌گوشتی رسوب‌های آب را از آن جدا نمایید و مجددا پوشال‌های جدید را جایگزین نمایید. مجددا میله‌های فلزی نگهدارنده پوشال‌ها را ببندید و درب‌های کولر را جاسازی نمایید.

مرحله چهارم: روغن‌کاری موتور و سرویس پمپ آب

همانطور که می‌دانید موتور کولر نقش به سزایی در مصرف انرژی آن دارد. هنگام فرایند سرویس‌کاری کولر باید گردو خاک موتور را زدوده و آن را روغن‌کاری نمایید. پس از انجام روغن‌کاری تسمه را با دست خود چندبار بچرخانید و اگر پوسیده بود آن را تعویض نمایید.

برای سرویس پمپ آب ابتدا باید پیچ‌های نگهدارنده پمپ کولر متصل به بدنه را باز نمایید سپس سیم‌های پمپ را از ترمینال تقسیم برق کولر جدا کنید. می‌توانید قبل از باز کردن قطعات از مراحل کار عکس بگیرید تا حین بستن آن‌ها با مشکل مواجه نشوید. شلنگ متصل به پمپ را باز کرده و بیرون بکشید.اکنون پمپ کولر آماده روغن‌کاری می‌باشد.

مرحله پنجم: شستشوی کف کولر به کمک کارواش و جرم‌گیر

برای رهایی از باکتری‌ها و بوی بد باید دریچه اطمینان کف کولر را باز کرده و رسوب‌های کف کولر را به کمک جرم‌گیر و دستگاه کارواش با فاشر زیادی به خوبی بشویید تا از شر رسوب‌های آب رها شوید .همچنین از عدم سوراخ بودن کف کولر اطمینان حاصل نمایید تا مصرف آب کولرتان افزایش پیدا نکند.

مرحله ششم: استفاده از سایه‌بان

برای افزایش کارایی کولرهای آبی باید آنها را از معرض تابش مستقیم آفتاب حفظ کرد و این کار با استفاده از سایه‌بان میسر می‌باشد.

مرحله هفتم: تنظیم موقعیت کولر آبی

کولرهای آبی به سبب تکان‌های موتور پس از مدتی از محل خود جابه جا می‌شوند؛ بنابراین باید دهانه خروجی کولر را همراستا با دهانه ورودی کانال قرار داد تا بد کولر هدررفت نداشتـه باشد. اگر از پارچه‌های برزنتی در ناحیه اتصال دهانه و کانال کولر خود استفاده می‌کنید از عدم پوسیدگی آن پارچه‌ها مطمئن شوید و در صورت پوسیدگی آن‌ها را تعویض نمایید.

مرحله هشتم: تنظیم شناور کولر آبی

شناور وسیله ای برای کنترول میزان آب ورودی به مخزن کولر است. این وسیله وقتی سطح آب به اندازه مشخصی برسد از ورود آب بیشتر جلوگیری به عمل می‌آورد و مانع هدر رفتن آب می‌شود. بنابراین باید موقعیت شناور کولر آبی خود را تنظیم نمایید.

مراحل سرویس کولر

ابزارهای مورد نیاز برای سرویس کولر آبی

همانطور که در بالا هم اشاره کردیم به ابزارآلاتی برای سرویس کولر آبی خود نیاز داریم.بعضی از این ابزارآلات در ابتدای کار مورد نیاز می‌باشند از جمه پیچ‌گوشتی و فازمتر و… اما بعضی از این ابزارها هم پس از باز کردن کولر و مشخص شدن خرابی و پوسیدگی مورد نیاز خواهند بود.  این ابزارها به شرح زیر می‌باشند:

  • پوشال کولر آبی
  • برزنت کشی کولر
  • پمپ کولر آبی
  • شناور کولر آبی
  •  تسمه کولر آبی
  • شلنگ آب کولر متری
  • روغن کولر آبی

صفحه پیشنهادی: لیست ابزارهای دستی هیوندای

سخن پایانی در مورد سرویس کولر آبی و ابزارهای مورد نیاز برای این کار

برای افزایش راندامان و عمر مفید کولر باید هر ساله آن را سرویس و روغن‌کاری کرد. فرایند سرویس‌کاری کولر آبی شامل مراحل مختلفی است که باید یک به یک قطعات مهم کولر بررسی و سرویس شوند. در این مقاله به بررسی نحوه سرویس کولر آبی و ابزارآلات مورد نیاز برای روغن‌کاری و سرویس کولر آبی پرداختیم. برای تهیه قطعات مورد نیاز کولرهای آبی و کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با همکاران ما در ابزار هیوندای تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.