بسیاری از شما تاکنون نام پیستوله رنگپاش به گوشتان خورده است. پیستوله رنگپاش یکی از ابزارهای بسیار کاربردی در صنایع مختلف است. برای اینکه بتوانید بهترین پیستوله را خریداری نمایید به یک راهنمای خرید پیستوله نیاز دارید. با مطالعه این مقاله اطلاعات مورد نیاز را برای خرید این دستگاه پرکاربرد به دست خواهید آورد. با ما همراه باشید.
پیستوله چیست؟
پیستوله رنگی یک ابزار رنگپاشی است که بهصورت یک کمپرسور هوا، یک مخزن رنگ و ژیکلورهائی با قطرههای مختلف است. این دستگاه گاهی به صورت یک مخزن هوای فشرده و گاهی هم به صورت یک تلمبه لاستیک بادکن است.
با پیشرفت تکنولوژی دیگر استفاده از روشهای سنتی نقاشی با قلمو، که همیشه خط و خشهایی از خود بر جای میگذارند، جوابگو نیست و این کار را میتوان به راحتی و با سرعت و کیفیت بالاتری به کمک یک پیستوله رنگی انجام داد. فقط کافیست که رنگ مورد نظر خود را به اندازه کافی رقیق کرده باشید. هر چند این دستگاه نیز معایبی مانند هدررفت زیاد رنگ را به دنبال دارد، اما در نهایت، تمیزی، یکنواختی و سرعت عمل رنگآمیزی است که از اهمیت بالایی برخوردار است.
کاربرد پیستوله رنگ
از پیستوله رنگی برای نقشهکشی و نقاشی ساختمان و همچنین رنگآمیزی لوازم دکوراسیون استفاده میکنند. علاوه بر رنگ، از پیستوله رنگی میتوان برای پاشیدن انواع روغن جلا، ضد زنگ، آبرنگ و جوهر به رنگهای مختلف نیز استفاده کرد.
از پیستولههای رنگی میتوان برای اجرای کنیتکس، مولتی کالر، اجرای رنگهای فوری، برای نردههای پیچیده در ساختمان، سیلروکیلرپلی استر و … نیز کمک گرفت.
نحوه کار با پیستوله رنگ
پیستوله رنگی به یک پمپ باد متصل میشود ؛ در قسمت ابتدایی پیستوله رنگی، لولهای وجود دارد که هوای فشرده را از این پمپ باد گرفته و به سطح مورد نظر منتقل مینماید. با فشردن دکمهای که بر روی پیستوله وجود دارد میتوان میزان فشار هوا را تنظیم کرد. سپس به میزان لازم رنگ و یا هر مایع دیگری را با فشار به سطح مورد منتقل نمود.
مقاله پیشنهادی: آموزش کار با پیستوله رنگ؛ نحوه رنگ آمیزی با پیستوله
پیستولههای رنگی دارای منابع تغذیه متفاوتی هستند که هر یک مزیت خاص خود را دارا میباشند. در این قسمت از مقاله به معرفی انواع مختلف پیستولهها میپردازیم.
راهنمای خرید انواع پیستوله ها
پیستولههای رنگپاش در انواع مختلف برقی و بادی تولید میشوند.
پیستولههای برقی
برای کار با پیستولههای برقی ابتدا باید رنگ و یا مایع مورد نظر خود را به صورت کاملأ یکنواخت رقیق کرد. برای تنظیم غلضت رنگ میتوان از یک قیف رقیقسازی استفاده کرد. البته لازم به ذکر است که بعضی از مواد مانند آنتی سپتیک و ماده لکه زدای چوب به رقیقسازی نیازی ندارند.
یکی از ویژگیها یا میتوان گفت مزیتهای پیستولههای برقی این است که نازلهای مختلفی دارد که به کمک آنها میتوان رنگپاشی را در شرایط گوناگون بهبود داد. گفتنی است که پیستولههای برقی نسبت به نمونههای دیگر قیمت ارزانتری دارند و فضای کمتری را نیز اشغال میکنند.
نکته: هرگز از تینر فوری برای رقیقسازی رنگهای خود استفاده نکنید چرا که موجب آسیب شدید به قطعات دستگاه مثل اورینگ، نازل و سوزن میشود. بهترین گزینه برای شما تینرهای معمولی و یا روغنی هستند.
انواع پیستولههای برقی
پیستولههای برقی انواع مختلفی دارند که در زیر به آنها اشاره میکنیم.
- پیستوله برقی HVLP: از این گونه پیستولهها بیشتر برای کارهایی استفاده میکنند که به دقت زیادی نیاز است؛ چرا که حجم بالایی از رنگ را با فشار کم به سطح مورد نظر اسپری میکند.
- پیستوله برقی LVLP: این مدل پیستولهها حجم کمتری از رنگ را اسپری میکنند. برای رنگآمیزی سطوح گستردهای که نیاز به دقت چندان زیادی ندارند از این نوع پیستولهها استفاده میکنند.
- پیستوله برقی ایرلس: این مدل پیستولهها سرعت پاشش رنگ را افزایش میدهند و حجم کمتری از رنگ مورد نیاز را به سطح مورد نظر انتقال میدهند.
پیستولههای بادی یا پنوماتیک
برای کار با پیستولههای بادی به یک کمپرسور باد نیاز خواهید داشت. هنگام خرید پیستولههای بادی سعی کنید به دقت پاشش، حداکثر فشار عملکرد دستگاه ،غلظت رنگ مورد نظر خود و جنس بدنه و نازل نیز توجه کنید. در اینگونه پیستولهها غلظت رنگ را به صورت حسی و با تست خروجی مشخص میکنند.
انواع پیستولههای بادی
پیستولههای بادی انواع مختلفی دارند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
پیستوله سایهپاش
این پیستولهها رنگ را بهصورت خطوط باریکی بر روی سطح مورد نظر میپاشند. این نوع پیستولهها بیشتر در رنگآمیزی چوب و فلز کاربرد دارند.
پیستوله رنگپاش
پیستوله رنگپاش در مدلهای کاسهرو و کاسهزیر معمولأ برای رنگآمیزی سطوح بزرگ مثل درب ساختمان، لوازم دکوراسیون و سطح خودروها و … به کار میروند و بیشتر کاربرد صنعتی دارند.
نکته: لوازم جانبی پیستولههای بادی مانند آچاری برای باز کردن قطعات، یک فرچه کوچک برای تمیز کردن قطعات و یک فیلتر برای قرارگیری در محل اتصال مخزن به پیستوله جهت جلوگیری از ورود ذرات و اجسام ریز به داخل پیستوله میباشند. سعی کنید هنگام خرید این پیستولهها، پیستوله ی مورد نظرتان این لوازم را نیز داشته باشد.
ایر براش (قلم رنگپاش)
ایر براش یا قلم رنگپاش کوچکترین عضو خانواده پیستولههای رنگ است که برای رنگآمیزی سطوح باریک و کوچک و انجام کارهای هنری مثل تتو، رنگکاری بر روی کیک و … به کار میرود.
کینتکسپاش
این پیستوله با پمپ باد کار میکند و قابلیت پاشش انواع کینتکسهای ریز، متوسط و درشت را بر روی دیوار دارد.
قیرپاش
قیرپاش قابلیت پاشش قیر به بیرون به کمک کمپرسور هوا را دارد. از این پیستوله در صافکاری خودرو استفاده میکنند.
گازوئیلپاش
گازوئیلپاش یا روغنپاش برای روغنکاری یا گریسکاری به کار میرود.
اما شاید بپرسید بهترین برند پیستوله رنگ کدام است؟پیشنهاد ما به شما برند هیوندای است. پیستولههای برقی و بادی هیوندای یکی از پرفروشترین ابزارهای موجود در بازار ایران هستند که رضایتمندی بالایی در بین مشتریان خود دارند. هیوندای یک برند معتبر و بینالمللی است که محصولات مختلفی در حوزه لوازم خانگی عرضه میکند. ابزارآلات باکیفیت و خوش ساختی از سوی این برند تولید میشود که اغلب نظرات مثبتی برایشان درج میگردد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره قبل از خرید به فروشگاه ابزارهیوندای مراجعه نمایید.
چکیدهای از راهنمای خرید پیستوله
پیستوله رنگ یکی از ابزارهای نوین رنگآمیزی است که رنگ را با سرعت بالا و بهصورت یکنواخت بر روی سطح مورد نظر میپاشد. سرعت بالا و کارایی این نوع رنگآمیزی به استفاده گسترده آن در صنایع و مصارف گوناگون منجر شده است. در این مقاله به معرفی پیستوله رنگ و کاربرد و نحوه کار آن و راهنمای خرید انواع مختلف پیستوله رنگ پرداختیم.