عوارض کار با چکش برقی را بدانید!

عوارض کار با چکش برقی

عوارض کار با چکش برقی را باید جدی گرفت! همانطور که می‌دانید کار با وسیله‌های برقی گاها خطرات جبران ناپذیری در پی دارد. حین استفاده از این وسایل باید نکات ایمنی را در نظر داشت تا از وجود هرگونه مشکلی برای کارکنان و کارگران جلوگیری کرد. در این راستا در این مقاله به نکاتی پرداخته‌ایم که برای حفظ سلامتی‌تان باید به آنها توجه نمایید.

در این بخش از مجله ابزار هیوندای همراه ما باشید تا شما را با خطرات کار با چکش برقی آشنا سازیم.

کار با چکش برقی چه عوارضی در پی دارد؟

چکش برقی یا چکش تخریب و بتن کن که پیکور نیز نامید‌ه می‌شود، یکی از ابزارآلات مورد استفاده در ساخت و ساز ساختمانی است. برای تخریب دیوارهای مختلف، کف زمین، آسفالت، کاشی، سرامیک و سنگهای مختلف و بتنهای سخت از چکش برقی استفاده می‌کنند. در مشاغلی مانند نجاری، آهنگری و یا برای شکستـن اشیا نیز از این ابزار استفاده می‌شود. ضرورت وجود این ابزار در پروژه های عمرانی حس می‌شود که به کمک نیروی برق عملیات تخریب صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: لیست بتن کن و چکش تخریب های هیوندای

هر جا سخن از برق به میان می‌آید لرزه‌ای بر جان ما می‌افکند و دلهره تمام وجودمان را فرا می‌گیرد. کارگران و کارکنان ساختمانی که تماس زیادی با برق و ابزارآلات برقی دارند باید خود را بیمه نمایند. احتیاط همیشه شرط عقل بوده و خواهد بود. چکش تخریب هم که ابزاری بسیار قوی و سنگین می‌باشد باید با احتیاط استفاده شود تا از صدمات متعاقب و جبران‌ناپذیر جلوگیری به عمل آید.

نکات ایمنی برای کار با چکش برقی عبارتند از:

  • استفاده از گوشی صداگیر

سر و صدای بلند می‌‎تواند منجر به از دست داد‌ن شنوایی شود. بنابراین حین استفاده از چکش تخریب لازم است تا از گوشی صداگیر استفاده نمایید.

  • مطالعه دفترچه راهنما

قبل از هر گونه استفاده از دستگاه حتما دفترچه راهنمای آن دستگاه و نکات ایمنی مربوطه را مطالعه نمایید. عدم استفاده از راهنمای استفاده از دستگاه و نکات ایمنی آن چیزی از بار مسئولیت شما کم و به مسئولیت تولیدکننده نمی افزاید.

مطالعه دفترچه راهنما قبل از استفاده ابزار

  • استفاده از عایق

بهتر است هنگام استفاده از این ابزار از عایق استفاده نمایید. ممکن است سیم پیچی داخلی یا سیم دتسگاه با قطعات برش دهنده اتصال پیدا کند. بنابراین استفاده از سطوح عایق می‌تواند از خطرات احتمالی بسیاری پیشگیری کند.

  • استفاده از عینک ایمنی و کلاه ایمنی و ماسک

هنگام کار با هر گونه ابزارآلات برقی توصیه می‌شود از تجهیزات ایمنی مثل عینک و کلاه ایمنی و ماسکی شود که جلوی گرد و غبار را می‌گیرد.

  • استفاده از دستکش های مخصوص و چکمه های ایمنی

پوشید‌ن دستکشهای مخصوص از لغزیدن دستانتان جلوگیری می‌کند. اگر چکمه های ایمنی به پا داشتـه باشید در صورت پرتاب دستگاه از پاهای شما حفاظت به عمل می‌آید.

استفاده از دستکس هنگام کار با ابزارآلات

مقاله پیشنهادی: نکات طلایی برای افزایش طول عمر ابزار آلات 

  • کنترل دستگاه قبل از روشن کردن

قبل از استفاده از چکش تخریب باید وسیله را چک کنید. اطمینان حاصل نمایید که تمامی قطعات به درستی در جای خود قرار گرفته‌اند چرا که ممکن است بر اثر لغزش پیچها شل شوند.

  • قرار گرفتـن در مکان درست

جهت قرارگیری شما در برابر این دستگاه بسیار مهم است. اگر قصد دارید یک نقطه را تخریب کنید، نباید روبروی این دستگاه قرار بگیرید. بلکه باید کمی نسبت به دستگاه زاویه داشتـه باشید تا بتوانید به درستی کار خود را انجام دهید.

  • خاموش بودن دستگاه هنگام اتصال به برق

اینکار از روشن شد‌ن ناگهانی دستگاه جلوگیری به عمل می آورد. توجه کنید هنگام حمل دستگاه چکش تخریب انگشتتان روی کلید روشن دستگاه نباشد.

  • خاموش کردن دستگاه بلافاصله پس از اتمام کار

باید دستگاه را هنگامی روشن نمایید که می خواهید از آن استفاده نمایید. در غیر این صورت نباید دستگاه را روشن کرد. همچنین رها کردن دستگاه هنگامی که روشن است به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

  • عدماستفاده از دستگاه در مکان‌های شلوغ

اطمینان حاصل کنید که حین کار در محل کسی حضور نداشته باشد. وجود افراد در محل ممکن است خسارت جبران‌ناپذیری در پی داشته باشد. چکش تخریب را نباید سمت کسی بگیرید. ممکن است مته به طرف شخص پرتاب شود و عواقب جبران‌ناپذیری به دنبال داشتـه باشد و صدمه ی شدیدی به فرد بزند.

  • تناسب رابط برق با سیم چکش برقی

خروجی برقی که از آن برای چکش برقی استفاده می‌کنید باید با سیم برق دستگاه تناسب داشتـه باشد. از آداپتور یا هر وسیله ی ارتباطی دیگر استفاده نکنید.

  • عدم تماس دستگاه با آب و آتش

به هیچ وجه چکش برقی را در مجاورت باران و رطوبت قرار ندهید. تماس آب با دستگاه منجر به برق گرقتگی می‌شود. استفاده از دستگاه در محیطهای با احتمال آتش‌سوزی و انفجار موجب ایجاد جرقه و نهایتا آتش‌سوزی می‌شود.

  • عدم استعمال دخانیات حین استفاده از دستگاه

در حین کار با دستگاه بتن‌کن به هیچ وجه سیگار نکشید. نیکوتین موجود در سیگار باعث می‌شود تا خون به خوبی در داخل دست و انگشتان جریان پیدا نکند. در نتیجه، خطرات آسیب ناشی از لرزش دستگاه چند برابر می‌شود.

  • استفاده از دستگاه در هوشیاری کامل

در زمان خستگی،خواب آلودگی، تحت تاثیر دارو، مصرف الکل و عدم هوشیاری از این دستگاه استفاده نکنید. احتمال آسیب دستگاه در این شرایط به شدت افزایش می‌یابد.

دقت در هنگام استفاده از ابزارها

  • رسیدگی و نگهداری چکش برقی

رسیدگی منظم به طول عمر دستگاه کمک شایانی می‌کند. قبل از استفاده از دستگاه علائمی مانند شل شدگی پیچها، سایش یا قطعات خراب دستگاه را چک کنید. ابزار را مرتبا روغن‌کاری نمایید تا از زنگار جلوگیری شود.

  • استراحت حین کار با دستگاه

استفاده از چکش تخریب، قدرت بدنی بالایی می طلبد. استراحت منظم جهت جلوگیری از خستگی و افزایش دقت و تمرکز امری الزامی است.

  • عدم استفاده از دستگاه ایراددار

از دستگاهی که کلید روشن خاموشش کار نمیکند و بصورت یکسره عمل میکند، استفاده نکنید. کار با این دستگاه میتواند خطرآفرین باشد.

چکیده عوارض کار با چکش برقی

چکش تخریب در صنعت ساختمان کاربردهای زیادی دارد و از سخت‌ترین ابزارها به شمار می‌رود. این ابزار قدرتمند در سقوط سازه‌های بزرگ بتنی بسیار کارساز است. استفاده نادرست و نابه جا از هر ابزاری خصوصا اگر آن ابزار برقی باشد می‌تواند موجب آسیب‌رسانی به کاربر و خراب‌شدن زودهنگام ابزار شود. بنابراین شناخت درست ابزار و استفاده صحیح از آن می‌تواند بخش بزرگی از این آسیب‌ها را بکاهد. با تبعیت از این چند نکته می‌توانید به راحتی از عوارض کار با چکش برقی در امان بمانید. به طوریکه، از چکش برقی یا چکش تخریب استفاده نمایید بدون آنکه دست، انگشت، چشم یا هر عضو دیگری از بدن خود را از دست دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.