10 تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی؛ موتور برق بنزینی بهتـر است یا دیزلی؟

تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی

آیا با تفاوت های موتور برق بنزینی و دیزلی آشنایی دارید؟ اگر بنا به خرید باشد کدام یک را انتخاب می‌کنید؟ برای یک انتخاب درست و مطمئن باید با مزایا و معایب هر یک از آنها آشنا شوید. بنابراین با ما در این بخش از مجله ابزار هیوندای همراه باشید تا به پاسخ پرسش‌های خود دست یابید.

مهم‌ترین تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی

امروزه زندگی بدون برق عملا غیرممکن است.برق با همه ی بخش‌های زندگی ما عجین شد‌ه است. از باز کرد‌ن درب پارکینگ گرفتـه تا تمام تجهیزات حرارتی منزل همگی با برق کار میکنند.

در گذشتـه اولین موتورهای برق از نوع گازوئیلی بودند. اما این روزها با پیشرفت تکنولوژی، موتور برقهای نیز از دنیای فناوری عقب نمانده اند. حتی موتور برق های گازوئیلی کلاسیک کثیف و پر سر صدا و بدبو نیز در ساختار جدید به یکی از موتور برق های ایده آل امروز تبدیل گشتـه اند.

در ابتدا بهتـر است به معرفی ژنراتور یا دستگاه موتور برق و سپس تفاوت های انواع آن بپردازیم. موتور برق های بنزینی و دیزلی دستگاه هایی هستـند که با تبدیل سوخت (بنزین و گازوئیل) به انرژی الکتریکی، برق مورد نیاز را برای مصارف زیادی تامین می‌کنند.

امروزه ژنراتور برق یا موتور برق در انواع مختلفی به فروش می‌روند که موتور برق بنزینی و دیزلی دو نوع از آنها می‌باشند که نامشان را بسیار شنیده‌اید.

بیشتر بخوانید:لیست موتور برق های هیوندای

تفاوت اول؛ مصارف صنعتی یا خانگی

موتور برق‌های دیزلی بیشتـر برای مصارف صنعتی و تامین برق در مقیاسهای بزرگ مناسب هستـند. حال آنکه موتور برقهای بنزینی بیشتـر برای مصارف غیرصنعتی و کم حجم گزینه ی بهتـری هستند.

استفاده از ژنراتور

تفاوت دوم؛ میزان مصرف سوخت

میزان مصرف سوخت موتور برق های دیزلی نسبت به موتور برق های بنزینی کمتـر است. با توجه به این نکته که بنزین هم سوخت گرانتـری می‌باشد و موجب آلودگی بیشتـری می‌شود ، لذا استفاده از موتور برقهای بنزینی مقرون به صرفه نمی‌باشد و هزینه ی بیشتـری برای مالک دستگاه به دنبال دارد.

تفاوت سوم؛ طول عمر دستگاه

طول عمر موتور برقهای دیزلی نسبت به موتور برقهای بنزینی بیشتـر است.

تفاوت چهارم؛ تعمیر و نگهداری

موتورهای دیزلی در مقایسه با موتورهای بنزینی طراحی ساده‌تری دارند  لذا میزان نیاز به تعمیر و نگهداری آنها نیز کمتـر است. این مسئله موجب شد‌ه تا میزان اطمینان موتورهای بنزینی در مقایسه با دیزلی کمتـر باشد.

تعمیر ژنراتور

تفاوت پنجم؛ وزن

موتور برقهای بنزینی که موتور برق پرتابل نیز نامید‌ه می‌شوند، به دلیل وزن سبکتـر قابل حمل می‌باشند. اما موتور برق های دیزلی سنگین تـر می‌باشند.

تفاوت ششم؛ امنیت

بنزین در تماس با گرمای زیاد بسیار سریع مشتعل شد‌ه و دچار احتراق می‌شود. اما گازوئیل که سوخت موتور برق های دیزلی است به راحتی مشتعل نمی‌شود. لذا امنیت موتور برق های دیزلی بالاتـر است.

تفاوت هفتم؛ سر و صدا

سر و صدای موتور برق های دیزلی نسبت به بنزینی بیشتـر است. در مکانهای مسکونی استفاده از موتور برق های بنزینی توصیه می‌شوند.

تفاوت هشتم ؛ نگهداری دستگاه

از آنجایی که از موتور برق معمولا در مواقع اضطراری استفاده می‌شود. لذا همیشه باید در حالت سرویس و آماد‌ه باشد.

موتور برق های دیزلی در مقایسه با نوع بنزینی به علت تولید گرمای بیشتـر و طراحی ساده‌تر، دیرتـر دچار استهلاک می‌شوند. تقریبا هر 6 ماه تا 1 سال نیاز به سرویس و تعمیر پیدا می‌کنند. اما موتور برق های بنزینی در مدت کمتـری نیاز به سرویس دارند و نگهداری‌شان سختتر است.

تفاوت نهم؛ سیستم خنک‌کاری

سیستم خنک‌کاری در موتورهای بنزینی معمولا هوا خنک ولی در موتورهای گازوئیلی معمولا آب خنک می‌باشد که گرانتـر است.

تفاوت دهم؛ دسترسی به سوخت

دسترسی به سوخت بنزین در مقایسه با گازوئیل آسان‌تر می‌باشد.

مزایا و معایب موتوربرق های بنزینی و دیزلی

مزایای موتور برقهای دیزلی

  • هزینه ی کمتـر
  • توان، دوام و قدرت بالا
  • مصرف سوخت پایین
  • امنیت بیشتـر
  • هزینه تعمیر و نگهداری پایینتـر

معایب موتور برقهای دیزلی

  • سر و صدای زیاد

ژنراتور دیزلی

مزایای موتور برقهای بنزینی

  • دسترسی آسان به بنزین
  • قیمت مناسبتـر
  • وزن و حجم کمتـر
  • سر و صدای کمتـر

معایب موتور برقهای بنزینی

  • آلودگی زیاد
  • مصرف سوخت بالا

موتور برق صنعتی

کاربرد انواع موتور برق ها

موتور برق ها جهت مصارف خانگی، ویلا، ساختمان، بیمارستانها، بانکها، و مراکز مهم امنیتی ، دیتا سنترها، سرورها، کارگاهی، مصارف اضطراری، موتور برق کوچک ، کیفی، کارخانه و کارگاه، جهت امداد و نجات، ژنراتورهای کوچک قابل حمل و پرتابل و… به کار می‌روند. کاربردهای دیگر موتور برقها شامل استفاده و برق‌رسانی به پمپهای مختلف آب، کفکشها، استفاده برای الکتروموتورها و سیستمهای برقی کوچک مانند روشنایی و … می باشند.

به راستی انتخاب هر محصولی در بازار امروزی بسیار پیچید‌ه و طاقت‌فرسا به نظر می‌آید. به همین دلیل انواع موتور برق و ژنراتور به دلیل گستردگی در کیفیت و قیمت هم از این قاعده مستثنی نیستند.

موتور برق دیزلی 6 کیلو وات

این ژنراتور دارای توان 6 کیلو وات است. برای راه‌اندازی و به کار انداختـن وسایل برقی با توان مصرفی پایین مانند یخچال کوچک، کولر آبی کوچک، تلویزیون و چند روشنایی به کار می‌رود. این دستگاه دارای موتور تک فاز و تک سیلندر می‌باشد که توسط هوا خنک شد‌ه و با ولتاژ 220 ولت کار می‌کند. صدای تولیدی آن 70 دسی بل است.

 موتور برق دیزلی 7 کیلو وات

این محصول برای کارهای صنعتی و جوشکاری مناسب است.

موتور برق دیزلی 8 کیلو وات

این موتور برق توان 8000 وات دارد و به خوبی می‌تواند نیازهای جوشکاری و کارهای صنعتی را انجام دهد.

موتور برق دیزلی 10 کیلو وات

از این ژنراتور برای مصارفی نظیر روشنایی لامپ‌ها، یخچال و تلویزیون و هیتر برقی، شارژرها و مصارف جوشکاری‌های سیار و مصارف باغی و الکتروموتورها و… استفاده می‌شود که می‌تواند به صورت مداوم 5 الی 8 ساعت روشن بماند.

موتور برق دیزلی 12 کیلو وات

این موتور برق برای انجام امور آزمایشگاهی و مصارف خانگی یا باغی و صنعتی کوچک استفاده می‌شود.

موتور برق دیزلی 20 کیلو وات

این دستگاه قادر به روشن کرد‌ن تمامی مصرف‌کنندگان برقی خانگی و صنعتی تا ظرفیت 28 آمپرمی‌باشد. از این موتور برق برای روشنایی لامپها، یخچال، تلویزیون، هیتر برقی، شارژرها، مصارف صنعتی، جوشکاری و … استفاده می‌شود که می‌توان به صورت مداوم 8 الی 12 ساعت روشن بماند.

 

انواع موتور برق های بنزینی و دیزلی هیوندای

کلام پایانی

اهمیت وجود یک موتور برق در کارگاه، کارخانه و… به اندازه اهمیت یک پاور بانک در زمان سفر است. در این مقاله به تفاوت های موتور برق های بنزینی و دیزلی اشاره کردیم. اگر قصد خرید یک ژنراتور یا موتور برق را دارید، بهتـر است قبل از خرید با یک کارشناس گفتگو کنید و گزینه ی مناسب تـری برای خود انتخاب نمایید.

فروشگاه ابزار هیوندای یکی از بهتـرین سایتـها برای یک خرید اصولی ژنراتور با ضمانت و گارانتی اصالت کالاست.

4 دیدگاه برای “10 تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی؛ موتور برق بنزینی بهتـر است یا دیزلی؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.