امروزه در بسیاری از مشاغل و صنایع به ابزارالات متعدد و تخصصی جهت پیشبرد اهداف نیاز است. یکی از این ابزارآلات کاربردی و ضروری در اکثر حرفهها مانند نجاری، مبلمانسازی، کابینتکاری، ساخت درب و پنجره، لوله کشی گاز و برق و بسیاری از مشاغل دیگر دریل میباشد. بیشک بسیاری از شما عزیزان یا این ابزار کاربردی و فنی را در منزل خود دارید و یا حداقل نام آن را شنیدهاید. دریلها هم همانند سایر ابزارآلات ضروری دیگر در انواع مختلفی تولید و عرضه میشوند. برای آشنایی بیشتر با انواع دریلها علی الخصوص تفاوت دریل گیربکسی و چکشی تا انتهای این مقاله از ابزار هیوندای با ما همراه باشید.
انواع مختلف دریلها
مطمئنا بسیاری از شما عزیزان آشنایی لازم و کافی با دریل دارید و میدانید که دریل ابزاری است برای انجام سوراخکاری بر روی انواع سطوح مختلف. اما ممکن است اطلاعات کافی در زمینه انواع مختلف دریلها نداشتـه باشید و هنگام خرید به مشکل برخورد نمایید. از این رو در این قسمت از مقاله به معرفی انواع دریلها و کاربرد هر یک از آنها میپردازیم.
دریل گیربکسی
یکی از انواع رایج دریلها دریل گیربکسی است که کاربرد بسیار زیادی در صنعت دارد. این نوع دریل تعداد چرخ دنده های زیادی دارد. این چرخ دنده ها در محفظه ای در قسمت جلوی دستگاه بصورت پله ای قرار میگیرند. تعداد زیاد چرخ دنده ها باعث میشود تا نیروی گشتاور خروجی روی سه نظام افزایش یابد.
در نمونه های اولیه دریلهای گیربکسی قابلیت تغییر سرعت وجود نداشت اما در نمونه های امروزی و مدرن دریلهای گیربکسی مجهز به قابلیت تغییر سرعت میباشند. دریلهای گیربکسی دارای حالت قدرتی و سرعتی میباشند.
دریل چکشی
نوع دیگری از دیرلها دریل چکشی است که تعداد چرخ دنده هایش نسبت به دریل گیربکسی کمتـر میباشد. چرخ دنده های این نوع دریل در داخل بدنه پلاستیکی این دستگاه قرار میگیرند و برای این منظور محفظه جداگانه ای ندارند. در این نوع دریلها هم چرخ دنده ها مثل دریلهای گیربکسی به آرمیچر دستگاه وصل شده و نیروی محرکه را به سه نظام منتقل میکنند. دریلهای چکشی هم حالت چرخشی و هم حالت چکشی دارند.
دریل ساده
ساده ترین نوع دریلها دریل ساده است که تنها یک چرخ دنده دارد و فقط به صورت چرخشی عمل میکند. این نوع دستگاه قابلیت ضربه زدن (یا حالت چکشی)، حالت قدرتی و یا حالت سرعتی ندارد.
صفحه پیشنهادی: لیست دریل های هیوندای
تفاوت دریل گیربکسی و چکشی در چیست؟
تا اینجای مقاله به معرفی دریلهای چکشی و گیربکسی پرداختیم. در این قسمت از مقاله به تفاوت بین این دو دستگاه خواهیم پرداخت.
تفاوت در تعداد چرخدندههای دریل های چکشی و گیربکسی
مهمترین تفاوت بین دریلهای گیربکسی و دریلهای چکشی در این است که چون دریلهای گیربکسی تعداد چرخ دنده بیشتـری دارند لذا میتوان به کمک کلیدی دستگاه را در دو حالت مختلف سرعتی و قدرتی تنظیم کرد. زمانی که دریل را بر حالت سرعتی تنظیم کنید قدرت دستگاه پایین می آید و هنگامی که آن را بر حالت قدرتی تنظیم نمایید سرعت آن کمتـر خواهد شد.
تفاوت در ساختار دریل های چکشی و گیربکسی
اما تفاوتهای این نوع دریل در اینجا به پایان نمی رسد. از جمله تفاوتهای دیگر این دو نوع دریل با همدیگر ساختار آنهاست. اگر میخواهید به تفاوت ساختار این دو نوع دریلها پی ببرید بهتر است دستگاه را باز کنید تا تفاوت آن دو را بهتر درک نمایید.
چرخ دندههای زیاد دریل های گیربکسی در داخل محفظه جداگانهای که از فلز ساختـه شده است قرار میگیرند. از این رو، این دریلها را دریلهای نیم تنه فلزی نیز مینامند. اما چرخ دنده های دریل های چکشی که کمتـر هستند و نیاز به محفظه جداگانه ای ندارند در قسمت بدنه پلاستیکی خود دستگاه جای گرفتـه اند.
همین تفاوت نسبتا جزئی باعث شده است که قدرت دریلهای گیربکسی (به علت تعداد چرخ دنده بیشتـر) از قدرت دریلهای چکشی (به علت تعداد چرخ دنده کمتـر) بالاتـر باشد.
تفاوت در کاربرد دریل های چکشی و گیربکسی
تفاوت دیگر دریلهای چکشی و گیربکسی در کاربرد آنها است. با اینکه کار اصلی همه ی دریلها باز و بستـه کردن پیچها و انجام سوراخکاری بر روی سطوح مختلف است با این حال کاربرد هر یک از این دستگاهها متفاوت از یکدیگر است.
معمولا دریلهای گیربکسی برای کارهای سخت و پروژه های سنگین و باز و بستـه کردن پیچهای بزرگ و سخت در انواع سطوح سیمانی ، بتنی ، سنگی ، فولادی و آهنی و در کل سطوح با سختی بالا به کار میرود.ولی دریلهای چکشی برای انجام کارهای سبکتر بر روی سطوح با سختی متوسط استفاده میشوند.
تفاوت در وزن دریل های چکشی و گیربکسی
از دیگر تفاوتهای این دو نوع دریل میتوان به وزن آنها اشاره کرد که معمولا دریلهای گیربکسی به علت داشتـن چرخ دنده های بیشتـر از دریلهای چکشی سنگینوزنتر میباشند.
تفاوت در سه نظام دریل های چکشی و گیربکسی
از دیگر تفاوتهای دریلهای گیربکسی و چکشی این است که آنها از انواع سه نظام مختلفی برخوردار هستند. دریلهای گیربکسی سه نظام آچارخور دارند اما دریلهای چکشی دارای سه نظام اتومات میباشند.
تفاوت در قیمت دریل های چکشی و گیربکسی
دریلهای گیربکسی نسبت به دریلهای چکشی سنگینتر و گرانتر میباشند.
بهتـرین دریل گیربکسی و چکشی
هیوندای در کنار محصولات بسیار متنوع صنعتی و کشاورزی که دارد بهتـرین دریلهای گیربکسی و چکشی را با قیمتی معقول و مناسب تولید و عرضه کرده است که بسیار پرقدرت میباشند و برای انجام کارهای سوراخکاری عمیق و بسیار سخت مناسب میباشند.
اگر قصد خریدی هوشمندانه و با کیفیت دارید پیشنهاد ما به شما عزیزان محصولات قدرتمند و مدرن هیوندای میباشند. این محصولات با گارانتی طولانی مدت خدمت مشتریان عزیز هیوندای تقدیم میشود و در صورت وجود هر گونه مشکل مسئولیت آن را بر عهده گرفتـه و برطرف مینماید.
سخن پایانی ابزار هیوندای
در این مقاله به معرفی دریل های گیربکسی و چکشی و فرق آنها با یکدیگر پرداختیم. سپس به معرفی یکی از بهتـرین برندهای دریلهای چکشی و گیربکسی اقدام کردیم. در صورت وجود هر گونه سئوال یا مشاوره جهت خرید این دستگاه با متخصصین خبره ما در ابزار هیوندای تماس حاصل فرمایید. تمامی محصولات باکیفیت این شرکت با گارانتی طولانی مدت به فروش میرسند و از بابت کیفیت خیال مشتریان عزیز را راحت میکنند.