دریل چکشی یکی از ابزارها و دستگاههای حساسی است که به دقت و مهارت بالای کاربر نیاز دارد. این ابزار که گاهی هم با نام دریل ضربهای در بازار شناخته میشود به طور کلی برای سوراخکاری سطوح سخت و بتنی مورد استفاده قرار میگیرد. برای آموزش کار با دریل چکشیتا انتهای این مقاله از ابزار هیوندای با ما همراه باشید.
دریل چکشی چیست؟
همانطور که از نام این دستگاه پیداست دریل چکشی یک ابزار سوراخکاری به همراه ضربه است که برای سوراخ کردن انواع سطوح سخت، سنگی، بتنی و سیمانی به کار میرود. از دیگر کاربردهای این دستگاه میتوان به باز و بسته کردن انواع پیچها اشاره کرد. دریل چکشی به علت عملکرد خوب و کاربردهای متنوعی که دارد در صنعت ساختمانسازی بسیار محبوب شده است.
به عنوان مثال، دریل 13 میلی متر چکشی HP8510 با برخورداری از دیمر تنظیم دور گردش و توان 850 واتی مجهز به دسته کمکی و سهنظام 13 میلیمتری است. این دریل عملیات متهکاری در چوب، فلزات، پلاستیک، فایبرگلاس و لمینت را به بهترین شکل ممکن انجام میدهد. این دستگاه با سرعت 2800-0 دور در دقیقه در قطر 35 و 13 میلیمتری سوراخکاری چوب و فلز را انجام میدهد. یکی دیگر از مزایای این دریلها داشتن گارانتی 18 ماهه از شرکت ایران هیوندای است که خیال مشتریان خود را از بابت کیفیت راحت میکند.
صفحه پیشنهادی: لیست دریل های هیوندای
آموزش کار با دریل چکشی
برای راهاندازی این دستگاه و ابزار پرکاربرد به مجموعه نکاتی باید توجه کرد که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:
منبع تغذیه دریل چکشی
قبل از شروع به کار با دریل چکشی ابتدا باید بدانید که دریل شما از چه نوع دریلی میباشد؟دریل شارژی، دریل برقی و یا دریل بادی. اگر دریل چکشی شما از نوع دریل شارژی باشد، قبل از کار با آن باید از پر بودن شارژ باتری دستگاه اطمینان حاصل نمایید. در صورت خالی بودن شارژ باتری دستگاه باتری آن را به کمک شارژر شارژ نمایید. اگر دریل چکشی شما از نوع دریل برقی باشد باید به دنبال پریز برق باشید. اما اگر دستگاه شما از نوع دریلهای چکشی بادی یا پنوماتیک بود به کمپرسورهای هوای آنها نیاز خواهید داشت.
بررسی محیط کار و علامت زدن محل سوراخکاری
پس از تامین منبع تغذیه دستگاه باید فضای عملیاتی خود را آماده کرده و نقطه مورد نظر را برای دریلکاری مشخص نمایید. جهت اندازهگیری عمق سوراخ میتوانید به کمک خطکش و چسب علامتی بر روی مته دستگاه بگذارید.
راهاندازی دستگاه و شروع سوراخکاری
قبل از شروع فرایند سوراخکاری باید مته مناسبی را انتخاب نموده و پس از قرار دادن مته در داخل سهنظام دریل از قفل شدن مته اطمینان حاصل نمایید. پاهای خود را با عرض شانه خود همسان قرار دهید و دسته دریل را به کمک یک دست خود نگه دارید. با دست دیگر خود دسته جانبی 360 درجه دستگاه را نگه دارید. سپس دستگاه را به طور عمود بر روی نقطه علامت زده شده قرار دهید و ابتدا دیمر دریل را بر روی کمترین سرعت تنظیم کنید و سپس رفته رفته سرعت آن را بالاتر ببرید.
اگر دستگاه شما دکمه تنظیم سرعت نداشت باید سعی کنید عملیات سوراخکاری را در طول بازههای زمانی کوتاه انجام دهید. توجه داشته باشید که لزومی ندارد فشار زیادی به دستگاه وارد نمایید؛ چرا که دریل مکانیزم چکشی دارد و نیازی به انجام اینکار نیست.
توجه کنید که در طول عملیات سوراخکاری مته را هر 15 ثانیه یکبار از سطح موردنظر خارج نمایید تا گرد و و غبار روی آن خارج شود. در پایان وقتی به چسب علامت زده شده بر روی مته و یا میله توقف دریل رسیدید دست از سوراخکاری برداشته و به کمک اسپری هوای فشرده گردوغبار داخل حفره را از بین ببرید.
مقاله پیشنهادی: تفاوت دریل گیربکسی و چکشی در چیست؟
نکات کار با دریل چکشی
برای اینکه نحوه کار با دریل چکشی را به طور مفصل بیاموزید، باید قبل از شروع کار با این دستگاه به برخی نکات توجه نمایید که در ادامه به ذکر آنها میپردازیم:
- ممکن است حین فرایند سوراخکاری به علت برخورد مته با سنگریزه ابزار شما به این طرف و آن طرف کشانده شود. در این صورت باید دریل را محکم نگه دارید و تمرکز خود را بالاتر ببرید.
- اگر مانعی که به مته دستگاه شما برخورد میکند غیرقابل نقوذ باشد، آنگاه نباید فشار زیادی به دستگاه خود وارد نمایید و فقط به کمک چکش و میخ آن مانع را از میان بردارید.
- برای کاهش گردوغبار حین عملیات سوراخکاری میتوانید از کمی آب استفاده نموده و داخل حفره بریزید. فقط توجه داشته باشید که آب نباید با دریل چکشیتان تماس پیدا کند.
- نکته قابل توجه دیگر این است که حین کار با یک دریل چکشی حتما باید پس از بازههای زمانی کوتاهمدت به دستگاه استراحت دهید تا به دستگاه آسیبی وارد نشود.
- سعی کنید هنگام کار با این دستگاه فرد دیگری را همراه خود داشته باشید تا در صورت نیاز به شما کمک کند و کثیفکاریهای عملیات سوراخکاری را به کمک یک جاروبرقی تمیز نماید.
نکات ایمنی کار با دریل چکشی
همانطور که میدانید دریل چکشی در صورت عدم استفاده صحیح و ماهرانه میتواند خطرناک باشد. بنابراین حین کار با این ابزار باید توجه و دقت فراوانی داشته باشید. به عنوان مثال:
- قبل از شروع کار با دستگاه از محافظ چشم یا عینک ایمنی استفاده نمایید تا از ورود گردوغبار به داخل چشمانتان جلوگیری به عمل آید. همچنین برای محافظت از ریههای خود از ماسک و یا شیلد صورت استفاده نمایید.
- از اعمال فشار اضافی بر دستگاه جلوگیری کنید چرا که مطمئنا موجب آسیب به دستگاه میشود.
- درصورتیکه دریل چکشی شما از نوع دریلهای برقی بود دقت کنید که کابل آن کشیده و یا خم نشده باشد و در حین فرایند سوراخکاری مته در مسیر سیمها قرار نگیرد.
- در صورت وجود عیب و ایراد در دستگاه برای تعمیر آن حتما به یک متخصص مراجعه نمایید.
سخن پایانی
اگر به دنبال یک ابزار قدرتمند جهت سوراخکاری مصالح ساختمانی مثل سنگ، بتن، سیمان و یا انواع فلزات هستید دریل چکشی گزینه مناسبی برای شما خواهد بود. در این مقاله به معرفی دریل چکشی و آموزش کار با آن پرداختیم. سپس به نکات قابل توجه حین کار با دستگاه اشاره کرده و در آخر به نکات ایمنی کار با دریل چکشی پرداختیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. جهت استعلام قیمت دریل چکشی هیوندای با مراجعه به سایت ابزار هیوندای میتوانید لیست قیمت این محصول را تهیه نمایید.