اگر با مراحل راهاندازی موتوربرق خود آشنایی نداشته باشید ممکن است ضررهای زیادی به دستگاه خود وارد نمایید. از اینرو برای کار با موتور برق حتما باید با مراحل کار با آن دستگاه آشنا شوید. در این مقاله از ابزار هیوندای قصد داریمبا آموزش راه اندازی موتور برق شما عزیزان را همراهی نماییم.
صفر تا صد آموزش نصب و راه اندازی موتور برق
موتوربرق یک وسیله بنزینی و یا گازوئیلی است که برای تولید انرژی الکتریکی در مواقع عدم دسترسی به برق شهری به کار میرود. راه اندازی یک موتور برق یا ژنراتور کار چندان پیچیدهای نیست؛ اما برای جلوگیری از مشکلات احتمالی باید با برخی از اصول نصب و راه اندازی این دستگاه آشنا شوید.
مقاله پیشنهادی: موتور برق چیست و انواع مختلف آن کدامند؟
نحوه روشن کردن موتور برق های بنزینی
برای روشن کردن موتوبرقهای بنزینی باید مراحل زیر را انجام دهید:
مرحله اول : چک کردن روغن دستگاه
روشن کردن موتوربرقهای بنزینی به چندین کار جهت پیشدرآمد نیاز دارد. اولین نکتهای که درباره موتوربرقهای بنزینی باید دقت کرد چک کردن روغن دستگاه است. همانطور که میدانید موتوربرقهای بنزینی با توان بالای 800 وات از موتورهای چهارزمانه استفاده میکنند. به همین خاطر باید علاوه بر بنزین داخل آنها روغن ریخته شود.
محل قرارگیری روغن موتور برق
کارتر روغن محل قرارگیری روغن را روی دستگاه نشان میدهد. زیر موتور یک دریچه بازدید تعبیه شده است که از آنجا هم میتوانید سطح روغن را چک کرده و هم در صورت کم بودن روغن دستگاه داخل آن روغن بریزید. برای ریختن روغن به داخل دستگاه باید دستگاه را کمی به عقب مایل کرده و قیف را قرار داده و میزان روغن مدنظر را بریزید.
حجم روغن مورد نیاز برای موتور برق
حجم روغن موردنیاز برای موتوربرقهای بزرگ در حد 7 تا 8 کیلووات معمولا حدود یک لیتر روغن و برای موتور برقهای حدود 3 کیلووات حدود 500،600 سی سی و برای موتور برقهای 1 کیلووات حدود 400 سی سی روغن نیاز است.
مرحله دوم: چک کردن بنزین موتور برق
معمولا باک موتوربرقها برای 8 ساعت کار مستمر روزانه ذخیره بنزین دارند؛ اما در صورت تمام شدن بنزین دستگاه اگر درب باک بنزین را باز کنید میبیند که داخل آن یک توری قرار دارد که جلوی ورود آشغال را به داخل مخزن میگیرد. بعد از ریختـن بنزین از طریق آن توری به داخل دستگاه سطح بنزین از طریق گیجی که روی دستگاه وجود دارد قابل مشاهده خواهد بود.
مرحله سوم: باز کردن شیر بنزین
مرحله سوم برای راه اندازی موتوربرق باز کردن شیر بنزین است. بعد از آنکه بنزین را داخل باک ریختیم شیر بنزین را باز میکنیم تا مسیر لولهها پر از بنزین شود و دستگاه آماده راه اندازی شود. بعد از آنکه شیر بنزین را باز کردیم همزمان ساسات را هم میکشیم تا دستگاه بتواند به راحتی روشن شود.
مرحله چهارم: استارت دستگاه
سربندی باتری در موتور برقهای استارتی
اگر موتوربرق ما از نوع استارتی (رایجترین نوع موتور برقها) باشد باید باتری را سربندی کنیم تا امکان استارت برای موتور برق وجود داشته باشد. دو عدد کابل از موتور به سمت باتری کشیدهشده اندکه یکی از آنها کابل نول یا منفی آبی رنگ و دیگری مثبت و قرمز رنگ است. معمولا یکی از این دو کابل را و اکثرا هم کابل قرمز رنگ را باز میگذارند تا باتری در مراحل حمل و نقل دچار تخلیه و دشارژ شدن نشود و خطری برای دستگاه نداشته باشد و اتصالی اتفاق نیافتد. بنابراین برای آمادهسازی دستگاه جهت راه اندازی باید کابل قرمز رنگ را در صورت باز بودن ببندیم و پیچش را سفت کنیم.
حلا باید سوئیچ را در مرحله 0n یا روشن قرار دهیم و بعد از آن استارت را بزنیم. فقط بلافاصله بعد از اینکه دستگاه روشن میشود باید ساسات را بخوابانید تا احتراق به صورت کامل در موتور انجام شود. به خاطر بسپارید که ساسات فقط برای لحظه استارت است. بعد از آنکه دستگاه روشن شد باید برق را به مصرفکنندههایمان انتقال دهیم برای این منظور کلیدی روی دستگه تعبیه شده است که با فشردن آن به سمت بالا روی ولتمتر دستگاه خروجی 220 را مشاهده خواهید کرد. چند عدد خروجی همزمان بر روی دستگاه وجود دارد که چند عدد پریز دارد و میتوانید به دلخواه از هر کدام از آنها استفاده نمایید.
موتور برقهای هندلی:در موتور برقهای هندلی در قسمت پشت موتور یک تسمه به عنوان هندل تعبیه شده است که با کشیدن آن میتوانید دستگاه خود را روشن نمایید.
موتور برقهای اتوماتیک:این نوع موتور برقها معمولا در مراکز حساس مانند بیمارستانها به کار میروند. در صورت قطعی برق این موتور برقها به صورت خودکار روشن شده و در مدار قرار میگیرند.
نحوه روشن کردن موتور برقهای گازوئیلی یا دیزلی
برای راه اندازی موتور برق گازوئیلی هم ابتدا باید اهرم گاز را در حالت ماکزیمم یا همان حداکثر قرار دهید. سپس کلید قطع و وصل جریان را نیز در وضعیت خاموش قرار دهید. به خاطر داشته باشید که قبل از کار با هر دستگاهی، ابتدا دفترچه راهنمای آن را مطالعه کنید.
مقاله پیشنهادی: 10 تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی؛ موتور برق بنزینی بهتر است یا دیزلی؟
نحوه خاموش کردن موتور برق
برای خاموش کردن دستگاه اولین کاری که انجام میدهید آخرین کاری است که در مرحله راه اندازی انجام دادهاید. یعنی باید کلید انتقال دهنده قدرت ژنراتور را عملا در حالت off یا خاموش قرار دهید. برق از مصرف کننده قطع میشود و موتور را روی حالت off قرار میدهید و بلافاصله شیر بنزین را میبندید.
نکات ایمنی کار با موتور برق
حال که با آموزش نصب و راه اندازی موتور برق آشنا شدید، وقت این است که بدانید برای شروع کار با این دستگاه نیاز به رعایت برخی موارد است. مهمترین نکات کار با موتور برق عبارت است از:
- از موتور برقهای بنزینی به علت انتشار مونوکسید کربن و ایجاد آلودگی در محیط های بستـه استفاده نکنید.
- در جاهای مرطوب و خیس و بارانی از ژنراتور استفاده نکنید.
- حتی الامکان هنگامیکه دستگاه روشن بود بنزین مخزن را پر نکنید و اگر هم بنزین دستگاه تمام شده بود ژنراتور را خاموش کرده و اقدام به پر کردن مخزن آن نمایید تا از انفجارهای احتمالی جلوگیری کرده باشید.
- حین پر کردن بنزین مخزن اگر سوخت روی بدنه موتور برق ریخت قبل از روشن کردن دستگاه اقدام به پاک کردن آن نمایید.
- سعی کنید برای انتقال نیروی الکتریکی موتور برق به مصرفکنندهها از کابل سالم، استاندارد و متناسبی استفاده کنید.
- هرگز از روغنهای سوختـه و کارکرده و یا بنزین آلوده و قدیمی یا سوختهای ترکیبی برای موتور برق خود استفاده نکنید. همیشه از روغن و بنزین تازه و خالص برای دستگاه خود استفاده نمایید.
- در صورتیکه موتور برقتان نوسانگیر خروجی نداشته باشد و یا در دفترچه راهنما ذکر شده باشد که لوازم حساس دیجیتال و الکترونیکی به آن وصل نشود حتما از این کار خودداری نمایید.
خلاصهای از آموزش راه اندازی موتور برق و نحوه نصب آن
در این مقاله از ابزار هیوندای ابتدا به معرفی موتور برق یا ژنراتور برق پرداختیم، سپس درباره نصب و راه اندازی موتور برق های بنزینی و گازوئیلی صحبت کردیم و در آخر به نکاتی درباره ایمنی کار با موتور برقها یا ژنراتورهای برق اشاره کردیم. برای آشنایی با محصولات جدید و موتور برقهای هیوندای به سایت ابزار هیوندای مراجعه نمایید.