ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که به علت تغییر ناگهانی ولتاژ برق، دستگاههای الکتریکی شما اعم از یخچال، تلویزیون و سایر لوازم منزلتان آسیب ببینند و یا بسوزند. مطمئنا چنین پیشامدی شما را به شدت به هم میریزد و روند زندگی عادی شما را متوقف مینماید و خسارتهای مالی و روحی زیادی برایتان به ارمغان میآورد. حال باید به فکر چاره بود تا در چنین مواقع اضطراری از لوازم الکتریکی گرانقیمت خود محافظت خوبی به عمل آورید. این امر به کمک یکی از انواع اینورتر ها امکانپذیر است. اگر شما هم جزو افرادی هستید که به دنبال خرید یک اینورتر با کیفیتی مرغوب از برندی نامآشنا چه برای منزل و چه برای کارگاه خود هستید تا انتهای این مقاله از ابزار هیوندای ما را همراهی نمایید.
اینورتر چیست؟
اینورتر (Inverter در انگلیسی به معنای معکوسکننده) که برای اولین بار در سال 1925 توسط دیوید پرینس معرفی شد اما قبل از اختراع آن از یک مجموعه موتور-ژنراتور و مبدل چرخان برای تبدیل توان DC (مخفف Direct Current به معنای جریان مستقیم) به توان AC (مخفف ترکیب Alternating Current به معنای جریان متناوب) استفاده میشد که در بازار با نامهای درایو، درایو فرکانس متغیر، کنترول دور موتور و یا VFD هم شناختـه میشود یک دستگاه مبدل برق است که جریان مستقیم برق را به جریان متناوب تبدیل میکند.
این دستگاه به کمک تقویتکنندهها میتواند ولتاژ تولیدی را به ولتاژ مورد نظر تبدیل نماید؛ این تبدیل برق به کمک مدارها کنترول میشود.این دستگاهها همانند سایر مبدلهای صنعتی در ظرفیتهای مختلفی تولید و به بازار عرضه میشوند که برای هر مصرفی اینورتر مناسبی باید انتخاب شود.
باید اشاره کرد که اینورترها مبدل هستند نه مولد؛ یعنی توانی از خود تولید نمیکنند بلکه توان الکتریکی را از فرمی به فرم دیگر تبدیل مینمایند.
صفحه پیشنهادی: لیست اینورترهای هیوندای
انواع اینورتر ها
اینورترها را میتوان با توجه به نوع بار خروجی یا ورودی، شکل موج خروجی و روشهای PWM و تعداد سطوح خروجی به دستههای مختلفی تقسیمبندی کرد.
انواع اینورتر ها به لحاظ ورودی
اینورترها به لحاظ ورودی به دو دسته تقسیم میشوند:
- اینورترهای تکفاز:این نوع اینورترها که قابلیت راهاندازی الکتروموتورهای سهفاز را با برق تکفاز دارند معمولا در پمپهای خانگی و برای مصارف خانگی مورد استفاده قرار میگیرند. اینورترهای تکفاز خود به دو نوع اینورتر نیمموج و اینورتر تمامموج تقسیم میشوند.
- اینورترهای سهفاز:این نوع اینورترها معمولا در مکانهایی که به برق سهفاز دسترسی داشتـه باشند برای مصارف تجاری و صنعتی به کار میروند. این نوع اینورترها به دو نوع عملکرد در مد 120 درجه و عملکرد در مد 180 درجه تقسیم میشوند.
اینورترها به لحاظ شکل موج خروجی
انواع اینورترها به لحاظ شکل موج خروجی به سه دسته تقسیم میشوند: اینورترهای موج مربعی، اینورترهای شبهسینوسی یا سینوسی اصلاحشده و اینورترهای سینوسی.
- اینورترهای موج مربعی:این نوع اینورتر ارزانترین نوع اینورتر است و به علت اینکه تقریبا همه تجهیزات برقی برای موج سینوسی طراحی شدهاند این مدل اینورترها کاربرد کمی دارند.
- اینورترهای شبهسینوسی:سیگنالی که این نوع اینورترها تولید میکنند دیگر به شکل مربع نیست بلکه مشابه به یک موج سینوسی است. بر خلاف اینورترهای مربعی که فاز را مستقیما از مثبت به منفی تغییر میدهند این مدل اینورترها اینگونه نیستند و ساختار نسبتا پیچیدهتری دارند.
- اینورترهای سینوسی:پیچیدهترین نوع اینورترها اینورترهای سینوسی میباشند که تلفات کمتری دارند اما هزینه ساختشان بالا میباشد. این نوع اینورترها کاربرد زیادی برای مصارف تجاری و خانگی دارند.
انواع اینورتر ها بر اساس PWM
روش مدولاسیون پهنای پالس (PWM) برای کنترول ولتاژ خروجی AC به کار می رود که خود به روشهای متعددی از جمله مدولاسیون پهنای پالس منفرد (SPWM)، مدولاسیون پهناسی پالس چندگانه (MPWM)، مدولاسیون پهنای پالس سینوسی (SPWM) و مدولاسیون پهنای پالس سینوسی اصلاحشده (MSPWM) صورت میپذیرد.
انواع اینورتر ها بر اساس تعداد سطوح خروجی
انواع اینورترها بر اساس تعداد سطوح خروجی به اینورترهای دوسطحی معمولی و اینورترهای چندسطحی تقسیم میشوند.
کاربرد اینورترها
امروزه اینورترها هم در مصارف خانگی و هم در مصارف صنعتی کاربرد متعدد و ویژهای دارند. از این دستگاهها با هدف کاهش مصرف انرژی و صرفه جویی در مصرف برق و کنترول سرعت موتورهای الکتریکی استفاده میشوند.
بطور کلی از اینورتر در کمپرسور، یخچال، منابع تغذیه، پنلهای خورشیدی، دستگاههای تهویه مطبوع، خطور انتقال HVDC، منابع برق اظطراری، صنعت جوشکاری، خودروهای هیبریدی و برقی، گرمکنهای القائی و کنترول سرعت و راهاندازی الکتروموتور و پمپ، راه اندازی فنها، آسانسورها، نوارهای نقاله، جرثقیلها، تردمیلها، دستگاههای حفاری، ماشین لباسشویی، دستگاه cnc ،دستگاه بافندگی، پله برقی و دستگاههای اکسترودر و … استفاده میشود.
مقاله پیشنهادی: جوشکاری با اینورتر سخت است؟! + نحوه جوشکاری با اینورتر را بیاموزید
مزایای اینورترها
- بدون نیاز به قطع و یا وصل کردن جریان اصلی برق میتوان موتور را روشن و یا خاموش کرد. به کمک این مزیت در مواقع قطعی برق دیگر دستگاه شما خاموش نمیشود.
- اینورتر به طول عمر موتور کمک بسیاری میکند.
- به کمک اینورتر میتوان ضربات مکانیکی وارده به دستگاه را از سوی موتور کاهش داد.
- به علت تغییر ولتاژ از آسیبهای احتمالی به دستگاه حفاظت به عمل میآید.
- به کمک اینورتر موتور به طور نرمتر و کمتنشتری شروع به کار میکند.
- با استفاده از یک اینورتر مصرف سوخت شما کاهش مییابد و در مصرف آن صرفهجویی میشود و به کاهش هزینه برق شما کمک شایانی میکند.
برترین برندهای اینورتر
از برترین برندهای اینورتر موتور میتوان به زیمنس (Siemens)، آلفا (Alpha)، هیوندای (Hyundai)، سانیو (Sanyu)، دلتا (Delta)، ال اس (LS) و لایت آن (Lite ON) اشاره کرد.
اینورترهای هیوندای از جمله معتبرترین و پرفروشترین اینورتر موتورها میباشند که با بهرهوری بالا و طراحی منحصربفرد بدنه جهت حمل و نقل آسان دستگاه و برخورداری از گارانتی یکساله برای مشتریان عزیز و حرفه ای طراحی و تولید شدهاند. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان قبل از خرید به سایت ابزار هیوندای مراجعه نمایید و کاتالوگ اینورتر هیوندای را مطالعه کنید.
مقاله پیشنهادی: راهنمای خرید اینورتر؛ بهترین اینورترها + ویژگی آنها
سخن پایانی
در این مقاله ابتدا به تعریف اینورتر پرداختیم و سپس راجع به انواع اینورترها و کاربرد هر یک از آنها صحبت کردیم و در نهایت مزایای اینورترها را بررسی کردیم. در انتها به معرفی چندین برند معتبر و پرفروش اینورتر اشاره نمودیم تا با خیال راحت و کسب اطلاعات مورد نیاز برای خرید اینورتر مورد نیاز خود اقدام نمایید.