میکسر صنعتی چیست و چه کاربردی دارد؟

کاربرد میکسر صنعتی

میکسر صنعتی (Industrial Mixer) یا همان همزن صنعتی یا مخلوط‌‌ کن صنعتی دستگاهی است که مواد صنعتی را شکستـه و با هم مخلوط، ترکیب و یا همگن می‌کند. این دستگاه در صنایعی که نیاز به خرد کردن مواد دارند به کار می‌رود. برای آشنایی بیشتر با این دستگاه تا پایان این مقاله از ابزار هیوندای همراه باشید.

میکسر صنعتی یا همزن صنعتی یا مخلوط کن صنعتی چیست؟

اغلب موارد ترکیب کردن مواد اولین گام در ساخت محصولات مختلف است؛ از این رو از دستگاه میکسر برای ترکیب هر گونه مواد جامد ، مایع و یا گاز در حجم بالا با همدیگر به کار می‌رود. این دستگاه‌ دارای یک محفظه یا مخزن اصلی است و به کمک یک تیغه یا بیلچه دوار مواد داخل مخزن را با همدیگر مخلوط یا ترکیب می‌کند.

معمولا میکسرها به علت مسائل بهداشتی و مقاومت در مقابل خوردگی از فولاد ضدزنگ ساختـه می‌شوند. موادی مانند آلومینیوم، فولاد، تیتانیوم و یا چدن هم برای ساخت انواع میکسرها به کار می‌روند.

صفحه پیشنهادی: لیست میکسرهای برقی هیوندای

اجزای اصلی میکسر های صنعتی

معمولا اجزای تشکیل دهنده میکسرها متفات از همدیگر هستند اما بعضی از المان‌ها در اغلب میکسرها وجود دارند. این المان‌ها عبارتند از: تیغه میکسر صنعتی که به انواع پره‌های عمودی، افقی و مارپیچی تقسیم می‌شوند، مخزن میکسر صنعتی، متریال بدنه و تیغه، موتور میکسر صنعتی، شفت، بخش کنترول کننده و سیستم سرمایشی و گرمایشی.

اجزای میکسر

انواع میکسر صنعتی

میکسرهای صنعتی بستـه به نوع متریالی که میکس خواهند کرد به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند و دارای تیغه‌های مختلفی اعم از پهن یا تیز هستند. معمولا همراه با میکسرها چند مدل تیغه مختلف ارائه می‌شود که با توجه به کاربردهای گوناگون تعویض می‌شوند. در این مقاله به معرفی چند نمونه از میکسرها یا همزن‌های صنعتی می‌پردازیم.

میکسر افقی (Horizontal Mixer)

میکسر افقی مکانیزم ” همزن پدال افقی” دارد که در داخل مخزن بطور ثابت قرار می‌گیرد. در میکسرهای افقی یک شفت از وسط یک لوله افقی عبور می‌کند و اجزای مخلوط کن را در خود جای می دهد.

میکسر روبان افقی (Horizontal Ribbon Mixer)

این نوع میکسرها دو تیغه پیچشی روبان‌شکل دارند که بطور افقی در داخل مخزن میکسر قرار گرفتـه است. روبان داخلی از قسمت مرکز مواد را به قسمت اطراف هل می دهد و روبان بیرونی مواد را از اطراف و طرفین به سمت مرکز جابه جا می کند. این دو روبان بطور عکس همدیگر حرکت میکنند و بدین ترتیب مواد را به خوبی با همدیگر ترکیب می نمایند.

میکسرهای پارویی (Paddle Mixer)

این نوع میکسرها یک قطعه پارویی شکل دارند که در امتداد یک محور افقی به چرخش درمی آید.

میکسر سیاره ای (Planetary Mixer)

همزن‌های میکسر سیاره ای که اغلب برای مخلوط کردن مواد غذایی مثل خمیر به کار می رود به شکل دایره وار حرکت می کنند و مواد داخل مخزن را همدیگر مخلوط می نمایند. تیغه میکسر برای این نوع همزن‌ها می تواند مدل پارویی و یا پره ای باشد.

میکسر ساکن (Static Static)

میکسرهای ساکن تیغه‌های صاف، نازک و نواری شکل و اجزای ثابت و بدون حرکت دارند. در این نوع میکسرها به جای حرکت قطعات، مواد داخل دستگاه با نیروی زیادی با همدیگر مخلوط می‌شوند. از مزیت‌های این مدل میکسر می‌توان به شستشوی آسان به علت آرایش خاص تیغه‌هایش اشاره کرد.

میکسرهای برشی بالا (High Shear Mixer)

برخلاف میکسرهای استاتیک یا ثابت که قطعاتش ثابت هستند و حرکت نمی‌کنند در این نوع میکسرها سرعت بسیار زیاد است و از این سرعت بالا برای همگن‌سازی ذرات یا تجزیه و امولسیون‌سازی آن‌ها به کار می‌رود.

میکسر درام (Drum Mixers)

میکسرهای درام برای ترکیب موادی که گرانروی زیادی دارند مانند انواع چسب‌ها و سیمان‌ها به کار می‌رود.

میکسر خاص (Certain Mixer)

از این همزن صنعتی که الزامات بهداشتی در آن بسیار رعایت شد‌ه است در صنایعی نظیر صنایع غذایی برای مخلوط ، خمیر کردن و لایه لایه سازی مواد به کار می‌رود.

هموژنایزر (Homogenizer)

این نوع میکسر برای مخلوط سازی مواد و یا شکستـن و تجزیه آن‌ها در صنایع غذایی و تحقیقات فناوری استفاده می‌شود.

امولسیون (Emulsifier)

این دستگاه سرعت بسیار بالایی دارد و برای ترکیب مواد از یک صفحه با منافذ زیاد به کار می‌رود.

همزن مایعات (Agitator)

اگیتاتور یا همزن مایعات مخصوص ترکیب یا پردازش مایعات مختلفی است که ویسکوزیته پایینی دارند. بنابراین از این نوع میکسر نمی توان برای ترکیب مواد چسبنده استفاده کرد.

میکسر دسته ای (Batch Mixer)

میکسر دسته ای یا بچ برای مخلوط سازی مواد در زمان‌های متغیر به کار می رود.

کار با میکسرهای صنعتی

اکنون که با سازو کار میکسر و انواع مختلف آن‌ها آشنا شدیم نوبت به آن رسید‌ه است که با کاربرد این دستگاه در صنایع مختلف آشنا شویم.

کاربرد میکسر صنعتی

میکسرها در خط تولید بیشتـر کارگاه‌های تولیدی استفاده می‌شوند. این همزن‌های صنعتی در صنایعی همچون کشاورزی،خودروسازی، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، دارویی و بهداشتی،صنایع ساختمانی، تولید خمیرو کاغذ، تصفیه آب و… به کار می‌روند.

معمولا محصولاتی نظیر پلی اورتان، سیلیکون، فراورده‌های نفتی، خمیردندان، مواد شوینده، شامپوها، محصولات دارویی، مواد شیمیایی خشک و مرطوب،کرم، شیره گیاهی، پماد، لوسیون‌ها، شربت، دارف بیودیزل و سیمان و سایر محصولات وابستـه به صنایع دیگر طی فرایند ترکیب مواد توسط همزن‌ها یا میکسرهای صنعتی تولید می‌شوند.

نکات مهم هنگام خرید میکسر صنعتی

اگر شما هم از جمله افرادی هستید که در صنایع مختلفی به این دستگاه کاربردی نیاز دارید بهتر است هنگام خرید این دستگاه به نکات مهمی توجه نمایید تا خرید هوشمندانه‌ای انجام داد‌ه باشید. این نکات عبارتند از:

  • سرعت بالای مخلوط کن
  • طراحی تیغه
  • الکتروموتور با قدرت مناسب
  • مقاومت در برابر خوردگی
  • سطح اصطکاک مناسب

نکته:به خاطر بسپارید که راه اندازی و فرایند کنترول میکسر کاری تخصصی است. بنابراین قبل از شروع به کار با آن اطلاعات مورد نیاز را کسب نمایید تا خسارت‌های مالی و جانی برای خود به بار نیاورید.

چکیده ای از تعریف میکسر صنعتی و انواع آن

مخلوط کردن مواد ممکن است در نگاه اول کار آسانی باشد اما وقتی صحبت از حجم بالای کار و متریال‌های گوناگون باشد این فرایند دشوار خواهد بود. از این رو، استفاده از میکسرهای صنعتی در صنایع بسیار زیادی به کار می‌روند. در این مقاله به معرفی میکسر، اجزای اصلی آن، انواع مختلف آن‌ها و کاربردشان در صنعت پرداختیم. برای انتخاب و خرید یک میکسر صنعتی باکیفیت و مرغوب به یک سری نکات قابل توجهی باید دقت کرد که در این مقاله به چند مورد از آن‌ها اشاره کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.