با ابزارهای نجاری چقدر آشنایی دارید؟ نام وسایل نجاری را میدانید؟ اگر شما هم جزء آن دسته از افراد علاقمند به نجاری هستید به طور حتما باید ابزار آلات نجاری بشناسید. در ادامه، با مجله ابزار هیوندای همراه شوید و مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا ابزارهای نجاری را به شما معرفی کنیم.
با یک چاقوی تیز میتوان مجسمه ساخت؛ اما اگر با ابزار درست این کار آشنا باشیم بدون شک نتیجه قابل قبولتر است. هر ابزاری مناسب نیست، به عبارت صحیح داشتن همه آنها ضروریتی ندارد. پس به این ترتیب آشنا شدن با ابزارهای نجاری بر اساس نوع کاری که انجام میدهید سرعت کار شما را سرعت میبخشد.
در ابتدا با این جمله آغاز میکنیم. یکی از معروفترین شخصیتهای تاریخ یعنی عیسی مسیح هم نجار بود. این پیشه هم همانند مشاغل دیگر مقدس است.
وسایل اولیه نجاری شامل چه مواردی است؟
نجاری با بریدن چوب شروع میشود، پس اولین مورد از وسایل اولیه نجاری به طور یقین چوب است. اگر به یک الوار فروشی رفتـه باشید، با رنج گستردهای از انواع چوب مواجه خواهید شد. هر کدام از این چوبها دارای مقاومتهای متفاوتی هستند.
علاوه بر چوب، در ابتدای شروع کار نیاز به مجموعه ابزارهای نجاری نیز خواهید داشت که شامل موارد زیر هستند:
- رنده
- چکش
- سنباده
- میز کار
- اره دستی
- گیره نجاری
- سنگ رومیزی
- ابزارهای اندازهگیری
بیشتر بخوانید : لیست ابزارآلات برقی هیوندای
لازم به توضیح است که در کنار موارد فوق، نیاز به یک سری ابزارهای دقیق و اندازهگیری نیر خواهید داشت که عبارتند از:
- متر
- تراز
- پرگار
- کولیس
- خط کش
- نقاله و گونیا
و همچنین سنباده که شامل سه نوع زیر است:
- سنباده برقی
- سنباده بادی
- سنباده دستی
بیشتر بخوانید : لیست ابزارآلات دقیق و اندازه گیری هیوندای
برای شروع حرفه نجاری نیاز به چه ابزارهایی داریم؟
اگر شما تصمیم دارید به صورت حرفهای به کار بپردازید به طور یقین به اکثر وسایل نجاری احتیاج دارید. بدین معنی که شما باید هم از ابزار نجاری دستی استفاده کنید و هم ابزارهای نجاری برقی. اگر بخواهیم تمامی ابزارهای مورد نیاز برای حرفه نجاری را برای شما گردآوری کنیم، لیست بلند بالای زیر را به شما معرفی خواهیم کرد:
وسایل اولیه نجاری شامل:
- تابلو ابزار نجاری : اگر دوست دارید با نظم کار کنید و هر وسیلهای را به راحتی پیدا کنید، یک تابلو ابزار راهحلی هوشمندانه است.
- لبهگیر : عضوی از خانواده اورفرزها محسوب شده، اما در ابعاد کوچکتر از آنها تولید میشود. عموما لبه گیر برای شکل دادن به لبه میزهای چوبی کاربرد دارد.
- میخ کوب : این وسیله نجاری مورد علاقه همه نجاران است. میخ کوبها در مدلهای مختلف تولید میشوند و تقسیمبندی آنها هم براساس نوع ضخامت میخ کوبیده شده است.
- باد پاش : وسیلهای شبیه به تفنگ که همراه با پمپ باد است. این وسیله همانطور که از نامش پیداست به خاطر نیروی باد، برای تمیز کردن گرده و برادههای ناشی از برش چوب قابل استفاده است.
- میز کار : وسیلهای کاربردی در ابزارآلات نجاری که توسط آن قطعات کار را سرهمبندی، برش یا اندازهگیری میکنند. اگر روی میز کار گیره قرار داده باشید، دیگر درباره تکان خوردن چوب نگران نخواهید بود.
- منگه کوب : در ساخت کابینت، رویهکوبی مبل و یا متصل کردن قطعات به همدیگر از منگه کوب استفاده میکنند. تقسیم بندی منگه کوب بر اساس نوع میخ و اندازه آن است و نیروی آن توسط باد تامین میشود.
- مغار و مته دستی : مواقعی وجود دارد که برای شکل و طرح دادن به چوب نمیتوان از ابزار برقی استفاده کرد. به همین دلیل مغار و مته دستی کاربردی است. کارهای که میتوان با مغار انجام داد به این شرح است:
- کنده کاری
- منبت کاری
- طراحی و خراطی
- حکاکی روی چوب
- سابیدن گوشههای چوب
- گیره F شکل و گیره تسمهای : در نجاری و کار با قطعات ضخیم چوبی از گیره F شکل که از مدلهای پیچی است کمک میگیرند. مزیت گیره F شکل نسبت به مدل C شکل در این است که دهانه آن بیشتر باز میشود. به این ترتیب قطعات با ابعاد بزرگتر را میتوان در آن ثابت نگه داشت.
وسایل برش نجاری شامل:
- اره نواری : برای ایجاد برشهای منحنی ظریف و دقیق، شکافت قطعات کوچک چوب، روی این ابزار نجاری حساب کنید.
- فارسی بر : برش فارسی یا 45 درجه باعث نامگذاری این اره شده است. فارسی بر همچنین یک دستگاه قطع کن نیز هست. دستهبندی آن نیز بر اساس نوع قطر تیغه و نوع حرکت تیغه صورت گرفتـه است.
- اره گرد : این نوع از اره برای برش مستقیم چوب، ام دی اف یا تختههای چوبی استفاده میشود. میتوانید اره گرد را در دست بگیرید. بدین معنی که هنگام نصب دربهای چوبی یا کابینت یا قطعاتی که امکان جابهجایی ندارند، این اره کاربردی است.
- اره میزی : برای پروژهای بزرگ میتوانید از اره میزی استفاده کنید. هل دادن میز اره به جلو عملیات برش را انجام میدهد. اگر تمایل به تغییر عمق برش دارید، با عوض کردن موقعیت تیغه به بالا یا پایین، این کار را انجام دهید.
- اره عمود بر : یک ابزار کاملا کاربردی در صنایع چوب و نجاری و کارهای هنری به حساب میآید. اره عمودبر یا چکشی (jigsaw) دارای یک تیغه باریک است که عمود بر صفحه دستگاه و به شکل رفت و برگشتی یا چکشی حرکت میکند. لازم به توضیح است که نوع تیغه بستـه به نوع چوب قابل تغییر است.
- اره دستی : یک ابزار نجاری کاملا ضرروی و پرکاربرد است که انواع مختلفی نیز دارد. شامل:
- اره دو طرفه
- اره نوک تیز
- اره ساطوری
- اره پشت دار
- اره دم روباهی
- اره درشت بر و ظریف بر
فقط توجه داشتـه باشید که برای ایجاد برش توسط تمامی انواع اره باید حرکت دست به سمت جلو و عقب باشد. به علاه در اغلب این ارهها، دندانهها رو به عقب است و عمل برش هنگامی که اره را به سمت خود میکشید اتفاق میافتد.
ابزارهای نجاری برقی مانند:
- دستگاه سنگ زنی و تراشکاری : در کار نجاری برای بریدن و حالت دادن به لبههای قطعات چوب کاربرد دارد.
- مکنده خاک اره : جهت جمعآوری خاک اره و گردوغبار در کارگاه به منظور نظافت و سلامت نیاز به ابزاری همچون مکنده خواهید داشت.
- اور فرز (یا روتر) : از این دستگاه برای ایجاد شیار یا تراشهای گوناگون روی چوب استفاده میکنند. اور فرز دارای نوع معمولی، فرز مشتی و فرز مینیاتوری نیز است.
- کمپرسور یا پمپ باد : ابزاری پرکاربرد در میان نجاران است. این دستگاه در مرحله مونتاژ و رنگ کاری کاربرد زیادی دارید. همچین نظافت محیط کاری با این وسیله آسانتر است.
- دریل برقی : همه میدانیم که کارهای چوبی نیاز به سوراخ کاری دارد. برای این کار میبایست مته مناسب را انتخاب کنید. بهترین ابزار برای ایجاد سوراخ روی چوب دریل برقی است.
- دریل ستونی : از لحاظ عملکرد این دستگاه همانند دریل دستی است. تنها فرق آن، این است که دارای پایه و موتوری ثابت و محور گردان است. بعلاوه همان طور که از نام آن پیداست حرکت آن به سمت بالا و پایین انجام میشود.
- رنده برقی : صاف و یکدست کردن سطح چوب توسط این وسیله با سرعت بیشتری همراه است. حجم و اندازه این دستگاه کوچک است. از همین جهت، سطح کمی را پوشش میدهد و با حرکت دست کاربر کار رنده انجام میشود.
ابزارهای نجاری خانگی:
- چاقوی نجاری : با این ابزار میتوانید چوب را به اندازه و شکل دلخواه برش دهید.
- گیره نجاری : اگر نگران تکان خوردن اجزای کارتان هستید، گیره نجاری (که برای چفت کردن قطعات است) برای کار شما الزامی خواهد بود.
- پیچ گوشتی : از این ابزار برای باز و بستـه کردن میخ و پیچ استفاده میکنند. در حالت کلی، پیچ گوشتی نیز دارای انواع دستی، برقی و شارژی است.
- چکش میخ کش : یا چکش دوشاخ جزء ابزارهای نجاری بسیار ضروری و پرکاربرد است. از این وسیله برای کوبیدن و خارج کردن میخ از سطح چوب استفاده میکنند.
- رنده دستی : ابزاری مهم در صنعت نجاری که به منظور صاف کردن سطح چوب از آن استفاده میکنند. فرآیند باربرداری از روی چوب با حرکت رفت و برگشتی رنده به سمت جلو یا عقب انجام میشود.
- انواع سمباده : برای صاف و نرم کردن سطح چوب از سنباده استفاده میکنیم. سنباده زدن با دست زمان زیادی میبرد اما گفتنیست که نجاران حرفهای از این روش، یعنی شکل دستی آن برای پرداخت کار استفاده میکنند. انواع سنباده که از نظر متریال و درجه سختی با هم متفاوت هستند شامل:
- گارنت
- چخماق
- سنگ سنباده
- سیلیکون کاربید
- آلومینا زیرکونیوم
- آلومینیوم اکسیـد
ابزار دقیق و اندازه گیری مانند:
- کولیس یا قطر سنج : میزان ضخامت، عمق، شعاع داخلی یا خارجی را با کولیس اندازهگیری میکنند.
- متر اندازهگیری : یکی از ابزارهای اندازهگیری در نجاری که برای محاسبه و طراحی بر روی چوب کاربرد دارد.
- گونیای نجاری : به منظور اطمینان از عمود بودن اتصالات، یا پرداخت چوب، اندازهگیری و خط کشی می توانیم از گونیا استفاده کنیم.
- زاویه یاب و نقاله : اگر قصد اندازهگیری زاویه شیب یک سطح، یا زوایای داخلی و خارجی یک قطعه را دارید زاویهیاب به شما کمک میکند.
- تراز نجاری : کنترل شیب سطوح و تشخیص اینکه آیا آنها عمودی یا افقی هستند توسط تراز نجاری انجام داده میشود. همچنین این ابزار نجاری درکارهای دیگری مانند ساخت و ساز، تاسیسات و عکاسی کاربرد دارد.
ابزارهای جدید نجاری همچون:
- فلز یاب : این ابزار برای پیدا کردن میخهای جامانده در چوب استفاده میشود.
- جیگ و فیکسچر : هر دو ابزاری برای سوراخ کاری دقیق و هدایت شده هستند.
- سمباده لرزان : مرحله نهایی و پرداخت چوب قبل از رنگ کاری را توسط سنباده لرزان میتوان انجام داد. از این رو توصیه میشود در انتخاب نوع سنباده، دقت به خرج دهید تا کار با سرعت بالاتری انجام شود.
- رطوبت سنج چوب : در هنگام ساخت سازههای چوبی، یکی از موارد مهم در انتخاب، رطوبت چوب است. چرا که به منظور ساخت این سازهها نیاز به چوب خشک دارید. پس به این دلیل از رطوبت سنج برای فهمیدن میزان خشکی چوب استفاده کنید.
ابزار نجاری دستی شامل چه چیزهای است؟
اگر تصمیم دارید وارد کار نجاری شوید و میخواهید بفهمید ” ابزار نجاری دستی کدامها هستند؟! ” خوب است بدانید بخش عظیمی از کار نجاری توسط همین وسایل نجاری دستی قابل انجام است. برای معرفی کامل ابزار نجاری خانگی به این موارد میتوان اشاره کرد:
- رنده
- میزکار
- چکش
- سنباده
- گیره نجاری
- اره دستی
- چسب چوب
- سنگ رومیزی
- ابزارهای اندازهگیری
ابزارهای نجاری برقی چه مواردی هستند؟
توضیح دادیم که کار نجاری توسط ابزار دستی هم شدنی است. با این وجود، سرعت و دقت بالا هنگام کار یکی از احتیاجات دنیای مدرن است. بدین منظور ابزارهای نجاری برقی وارد میدان شدهاند.
در حالت کلی، ابزارهای نجاری برقی شامل موارد زیر:
- اره فلکه
- اره میزی
- اره گردبر
- میخکوب
- سنباده زن
- دریل برقی
- اره عمود بر
- کمپرسور باد
- اره فارسی بر
- اور فرز نجاری
ابزارهای نجاری مدرن چیست؟
در قسمتهای قبلی این نوشتار به ابزارهای جدیدی که برای کار نجاری میتوانید استفاده کنید اشاره شد. با این وجود تاکنون از یکی از ابزارهای مدرن که میتواند در کار نجاری مورد استفاده قرار بگیرد، صحبتی نشده است.
متر لیزری یکی از این ابزارهای مدرنی است که به تازگی وارد دنیای ابزارآلات شده است. این وسیله باعث بالا بردن سرعت و روند کار میشود.
متر لیزری جزء ابزارهای اندازهگیری دقیق است، و آنطور که از نامش پیداست برای اندازهگیری از نور لیزر استفاده میکند. این ابزار نجاری مدرن نسبت به متر دستی دارای دقت بالاتر و خطای کمتری است.
وسایل ایمنی نجاری کدام است؟
قصد انجام هر کاری را که داشتـه باشید، رعایت نکات ایمنی باید در راس کارها قرار بگیرد. در کار نجاری هم احتمال بروز خطر بسیار بالاست. بدین سبب بهتر است از وسایل ایمنی نجاری استفاده کنید.
برای ایمنی بیشتر در کار این موارد را حتما تهیه کنید:
- دستکش
- ماسک تنفسی
- شیلد و محافظ صورت
- لباس کار مناسب کار ( بهتر است گشاد نباشد، چرا که حین کار احتمال گیر افتادن آن زیاد است)
- محافظ گوش (در مواقعی که با ابزارآلات برقی نجاری که صدای زیادی تولید میکند مشغول به کار هستید)
خلاصه مطالب و ختم کلام
در مقاله ابزارهای نجاری، وسایل نجاری و کارکرد هر کدام از آنها به طور خلاصه برای شما معرفی شد. گفتیم که این ابزار شامل ابزارآلات نجاری دستی و خانگی میشود. همچنین ابزارهای نجاری برقی که باعث سرعت روند کار شده را نیز نام بردیم. بعلاوه اشارهای هم به یک ابزار مدرن با نام متر لیزری داشتیم.
امید است که با مطالعه مقاله فوق، کارگاه بهتری برای خود تهیه نمایید. در صورتی که برای شروع خود، نیاز به خرید ابزارهای نجاری داشتید، صفحه اصلی سایت هیوندای را از نگاه خود بگذرانید. ابزار هیوندای، محصولات متنوعی برای حرفه نجاری دارد که همه آنها با کیفیتی عالی و قیمتی مطلوب همراه هستند. در صورت نیاز به هرگونه مشاوره در مورد محصولات هیوندای با شماره ذیل تماس حاصل نمایید:
021-61010
سوالات متداول در زمینه ابزارهای نجاری
در توضیح به این سوال، ابزارهای نجاری برقی قدمت چند صد ساله ندارند. شاید اگر تاریخ اختراع برق را بدانید متوجه میشوید که سابقه کار نجاری به قبل از این زمان برمیگردد.
شرکت ابزار هیوندای ارائه دهنده محصولات صنعتی و کشاورزی است. در صورت تمایل به خرید این محصولات کارشناسان فروش مجموعه هیوندای به صورت تماموقت آماده مشاوره تلفنی با شما خواهند بود.
این موضوع بستگی به میزان کار و نوع کاری که شما انجام میدهید دارد. اما به هر حال بهتر است این مکان در حدود 60 متر باشد.